Gazianteplilerin eğitime çok önem verdiğini ancak eğitimcilerin eğitime önem vermediğini keşfettiğini söyleyen İbrahim Arı, “ Gaziantep halkı da eğitimi istiyor ancak çocuklarının iyi eğitim alabilmesi için gereken donelere sahip eğitim kurumları bulamıyordu. Eğitim kurumlarında ise iyi eğitimin mutlu öğretmenlerle mümkün olacağı bilincine vardım ve öğretmeni merkeze alan bir eğitim yaklaşımı sergilemeye başladık” dedi.

‘BU KURUMDA HER ŞEYDEN ÖNCE ÖĞRETMENİN MUTLULUĞU ESASTIR’

Öğretmenin eğitimde neredeyse en önemli unsur olduğunu kaydeden İbrahim Arı, kurumun açılış zamanında sütunlara ‘Bu kurumda her şeyden önce öğretmenin mutluluğu esastır’ yazısı yazıldığına dikkat çekti.

Arı, eğitimin kutsal öğelerinden olan öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptığı açıklamasında, “Siz öğretmeninize önem verirseniz, ona kıymet verirseniz, maaşını zamanında öderseniz iyi ücretlendirilirsiniz, kısacası öğretmene hak ettiklerini verirseniz inanılmaz sonuçlar çıkıyor. Öğretmene kıymet veren bir yapının oluşması sonucunda güzel başarılar çıkıyor. Mutlu öğretmen, öğrenciyi mutlu ediyor, veliyi mutlu ediyor, oluşan mutluluktan ise güzel sonuçlar alınıyor. Gaziantep’te şöyle bir tespitte bulunmuştum; velilerin yüzde 20’si eğitimden memnun yüzde 80’i ise memnun değil. Bu oranı tersine çevirmek amacı ile koyulduğumuz yolda yüzde 80-90 oranında memnuniyet yakalamayı hedefledik ve bunu başardık. Bu başarının temelinde ki ikinci sebep ise veliyi memnun etmek oldu” açıklamalarında bulundu.

‘VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ’

Eğitimci olarak velilere verdikleri sözleri tutmaya çalıştıklarını aktaran Arı, “Yarattığımız eğitim durumunu daha ileri seviyeye taşıyarak Türkiye’nin en iyi eğitim kurumu olmayı hedefliyoruz. Öğretmene ve öğrenciye verdiğimiz sözleri tutmaya özen gösteriyoruz. Arı kurumları olarak öğrenciye en üst seviyede akademik bilgi aktarmaya gayret ediyoruz, öğrenciye, öğretmene, veliye verdiği sözü tutan bir eğitim yapısı anlayışı içerisinde ilerleme kaydediyoruz. Özel sektör esasında çok ulvi bir iş yapıyor, Gaziantep’te ki diğer özel kurum temsilcilerine saygı duyuyorum meslektaşlarımızın özverisi de takdire şayan” diye konuştu.

GAZİANTEP HALKI EĞİTİME ÖNEM VERİYOR’

Velilerin eğitim konusunda bilinçli bir şekilde tavır sergilediklerini dile getiren İbrahim Arı, “Velilerimiz çocuklarını dünyaya entegre, donanımlı, bilgi sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Gaziantep halkı eğitimin önemini çok iyi bir şekilde kavramış durumda, eğitime ciddi derecede önem veriyor. Eskiden okulu bırakıp baba mesleğini yapmak, dükkân devralmak gibi öncelikler vardı, şimdi ise veliler çok iyi bir işletmeleri de olsa çocuklarının eğitimini tamamlamadan işin başına geçirmiyor, çocukların geçmesine de müsaade etmiyor. Çocuğunu okutmak istiyor, bunu bütün kesimlerde rahatlıkla görebiliyoruz. Halkımız çocuğunu okutmanın bütün yollarını deniyor. Gaziantep’te eğitim çağ atlama noktasında şu anda da kırılma noktasını yaşıyor” cümlelerine yer verdi.

‘ÖZEL OKULLAR ARTIK ERİŞİLEBİLİR’

Arı Eğitim Kurumları’nın tümünde ulaşılabilir eğitim anlayışı hâkim, kurumun eğitim kapısı kucaklayıcı bir şekilde Gaziantep’te her veliye ve öğrenciye açık!

Özel okullardaki eğitimin ulaşılabilir olduğunu söyleyen Arı, özel okullarda okuyan çocukların, zengin insanların çocukları olduğu algısının kırılması gerektiğini dile getirdi.

Özel okulların günümüzde ulaşılabilir bir hal aldığının altını çizen İbrahim Arı, “Özel okullar şu anda çok rahat erişilebilir pozisyonda! Özel okula zengin insanların çocuklarının gittiği algısını tamamen bitirmemiz gerekiyor. Ekonomik durumuna göre alt gelir seviyesinde olan ailelerin çocuklarının algıya göre özel okullarda olmaması gerekiyor ancak biz Arı Eğitim Kurumları olarak gereken destekleri sağlamaya özen gösteriyoruz. Toplumumuzda çok yaygın ve gelişmiş bir yardımlaşma iç güdüsü mevcut o sebeple burs gibi imkanlarda çocuklarımıza destek sağlıyor. Bizler de Özel Arı Eğitim Kurumları olarak başarılı gördüğümüz her öğrenciye burs veriyoruz. Potansiyeli olan ve başarılı öğrencilerin eğitimlerine destek vermekten de büyük mutluluk duyuyoruz” açıklamalarında bulundu.

İbrahim Arı Özel Okulları başarılı öğrencilere verdikleri burs imkanları dışında ise Şehit ve Gazi çocuklarının eğitimini ise üstleniyor.

EMEKTAR, ‘AYDIN BİREYLER AYDINLIK YARINLARA UFUK AÇAR’

Gaziantep Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı ve Doğuş Gazetesi Genel Yayın Müdürü Aslı Emektar, eğitime ve eğitimciye verilen değer karşısında İbrahim Arı Özel Okulları’nın güzel bir örnek oluşturduğunu dile getirerek İbrahim Arı’yı tebrik etti.

Eğitimin hayatın en önemli parçası olduğunu ifade eden Emektar, “Eğitim bir şehrin, bir ülkenin değil, dünyanın bütününün gelişimi demektir. Aydın bireyler aydınlık yarınlara ufuk açar, bu yolda eğitimin her biriminde görev alan kişiler çok önemli, emeklerin dolayı da İbrahim Arı Özel Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Arı’ya ve İbrahim Arı Ortaokulu Müdürü Erdem Özdemir’e teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi