Gaziantep Şehir Hastanesi'nin temeli, 26 Aralık 2013'te dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katıldığı törenle atılmıştı. Yapımına 2013 yılında başlanan Şehir Hastanesi İnşaatı, yılan hikayesine dönüşmüştü, firmalar arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle aylardır yapımına devam edilmesi beklenen hastanede, çalışmalar nihayetinde başladı. Ancak ‘Ortadoğu'nun Sağlık Üssü ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi' özelliğini taşıyacağı ilan edilen Şehir Hastanesi’nde çatlak sesleri bu kez de inşaat işçilerinden geldi.  

YÖNETİM İSTİFA DEDİLER

Gaziantep Rönesans Holding tarafından yapılan Şehir Hastanesi’nin şantiyesinde görev alan inşaat işçileri, her gün aynı yemeğin çıkması sorununa ilaveten sürekli yaşanan elektrik ve su kesintisine isyan etti. İnşaat işçileri gerçekleştirdikleri protestoda ‘yönetim istifa’ sloganları ile duruma tepki gösterdi.

'YILAN HİKAYESİNE SON VERECEĞİZ' DEMİŞTİ

Yaşanan aksaklıklar nedeniyle 2013 yılından bu yana tamamlanamayan hastanenin yapımı, vatandaşı bu kez de inşaat işçilerinin mağduriyeti dolayısıyla yarım kalacağı konusunda endişelendirdi. Akıllara ise Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak’ın Şehir Hastanesi töreninde yaptığı konuşma geldi.

Yılan hikayesine dönen Gaziantep Şehir Hastanesi inşaatını 2023 yılının Haziran ayında bitireceklerini ifade eden, Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, proje yıllardır beklemekte olduğunu ve yüzde 40 civarında yapılmış durumda olduğunu belirtmişti. Yılan hikayesine son vereceklerini belirten Ilıcak, bütün sorunları çözmüş bir şekilde açılış yaptıklarını ve yeni bir sayfa acıktıklarını kaydederek, 2023 yılının Haziran ayında bitireceklerini ifade eden Ilıcak, 8 aylık süre içerisinde planlı ve programlı çalışarak bitireceklerini dile getirmişti.

Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, "Gaziantep Şehir Hastanesi de diğer hastaneler ile birlikte aynı tarihte ihale edilmişti. 2014 yılında ise Cumhurbaşkanımızın katılımı ile bütün şehir hastanelerinin sözleşmeleri aynı gün imzalandı. Gaziantep Şehir Hastanesi de dahil olmak üzere tüm projelerin başlanması beklendi. Biz kendi bünyemizde olan hastaneleri başlatırken, Gaziantep Şehir Hastanesi de o gün ki yatırımcıları olan şirketlerle 2017 yılının nisan ayında projeyi başlatmak üzere yola çıktılar. 2019 yılında yatırımcılar ve müteahhit arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle proje durduruldu. Sonrasında yine farklı talihsizlikler oldu. Proje yıllardır beklemekte. Bugün yüzde 40 civarında yapılmış durumda. Biz inşallah bu yılan hikayesine son vereceğiz. Bugün bütün sorunları çözmüş bir şekilde bunu bir an önce yapmak üzere karşınızdayız. 2023 yılının Haziran ayında bitireceğiz. Önümüzde zor bir 8 ay var. İnşallah inancımız tam mahcup olmayacağız" demişti. 

Editör: Haber Merkezi