Bu kapsamda Gaziantep'te yaptığı çalışmalar ile bilinen ve herkes tarafından takdir edilen Gaziantep İyilik Hareketi, ilçenin sevilen ve hayırsever kişiliği ile bilinen Gazeteci Beyhan Sağlam tarafından organize edilen programa Nizip Kaymakamı Oğuz Alp Cağlar, Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Avcı, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş ve Gaziantep iyilik hareketi başkanı Kadir Yardım ve iyilik hareketi gönüllüleri tarafından destek verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda çocuklar doyasıya eğlenirken kendilerine yemek, yaş pasta, içecekler ikram edilirken çeşitli hediyeler de verildi.

29 Ekim kapsamında etkinliğe katılan bazı öğrenciler duygularını, "Hayatımda İlk defa Halfeti’ye geldim ve gemiye bindim, heyecandan kalbim duracak gibi oldu. Kadir Yardım abime ve ekibine, Beyhan Sağlam'a teşekkür ederim" şeklinde dile getirdiler.  

Etkinliğin mimarı Kadir Yardım ise, “Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır diyerek bizlere iyiliği buyuran Peygamber Efendimizin ashabı, bu müjdeye ulaşmak, İslam dininin emirlerine uymak ve yetimleri gözetmek konusunda âdeta yarış ederlerdi. Hazret-i Ömer’in oğlu, sofrasında bir yetim bulunmadan yemek yemezdi. Yolculukta bile, bir yetim bulur, yemeğe öyle başlardı. Bizler de ashabımızın yolundan gitmeye gayret ediyoruz. Çocuklarımızın yüzleri gülerse bizlerin de yüzü gülüyor, onlar hep var olsunlar, mutlu olsunlar” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi