Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı 11.6 km’lik sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmaları ile Gaziantep tarihinin gün yüzüne çıkartıldığı Kalbi Antep Meydanı, Lezzet Festivaline ev sahipliği yaptı. Düzenlene Festivalde Kalbi Antep’te bulunan lezzet ustaları Türkiye’nin en büyük böreğini, beyranını, peynir kebabını ve katmerini yaptı.

GAZİANTEP TARİHİ KALBİ ANTEP’TE

Gaziantep tarihinin ve kültürünün yapılan restorasyon çalışmalarıyla Kalbi Antep’te gün yüzüne çıktığını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, “Antep’in kalbi, Kalbi Antep’te atıyor. Tarihi dokunun tam merkezi olan Kalbi Antep’te Şıh Cami ve Şıh Hamamı gibi önemli tarihi eserler bulunuyor. Bu meydan da Gaziantep tarihini, kültürünü hem de lezzetlerini halkımızla buluşturuyoruz. Burada yaptığımız 11.6 km’lik restorasyon çalışmasıyla tarihi gün yüzüne çıkardık ve meydana bakan dükkanlar inşa ettik. Bu iş yerlerinde baklavacı, katmerci, kebapçı ve yöresel yemek yapan mekanlarımız var. Tüm Gaziantepli hemşerilerimizi ve diğer illerdeki vatandaşlarımızı burayı görmeye davet ediyorum. İstanbul’da Eyüp Sultan, Ankara’da hacı Bayram ne ise Gaziantep’te de Kalbi Antep öyle olacak” dedi.

LEZZET FESTİVALİ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, herkesi Gaziantep lezzetlerini tatmak için Kalbi Antep Meydanı’na davet ederek “Kalbi Antep’teki esnafımız Lezzet Festivalinde börekçimiz, beyrancımız ve katmercimiz Türkiye’nin en büyük böreğini, beyranını ve katmerini yaptı. Peynircimiz Türkiye’nin en büyük peynir kebabını yaptı. Kalbi Antep’in farkındalığını, lezzetini ve güzelliğini görmek, tatmak üzere herkesi Kalbi Antep Meydanı’na davet ediyorum” diye konuştu.

ŞEHRE KAZANDIRILMIŞ ÖNEMLİ BİR MEKÂN

Gaziantep’in lezzet ustaları, tüm vatandaşları Kalbi Antep’e davet ederek, “Kalbi Antep Meydanı Gaziantep Kültürünü ve tarihini yansıtan çok önemli ve tarihi mirasa sahip bir mekân. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’da Gaziantep tarihini ve Gaziantep lezzetlerini bu meydanda topladı. Düzenlediğimiz Lezzet Festivali ile tüm misafirlerimize Gaziantep’in meşhur yemeklerini ve tatlılarını ikram edeceğiz” diye konuştular.

MUHTEŞEM BİR MEYDAN OLMUŞ

Nuray Alevli, Şıh Meydanı’ndaki restorasyon çalışmaları sayesinde ortaya çıkan tablodan çok mutlu olduğunu ifade ederek “Aslen Gaziantepliyim ve İstanbul’dan gelen yeğenlerimi gezdirmek için Kalbi Antep’e geldik. Uzun süredir buraya gelmiyordum ve yapılan değişiklikler karşısında şoke oldum. Çok beğendim ve bu değişiklik karşısında şaşkınım. Emeklerinden dolayı Şahinbey Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep’e İstanbul’dan gelen Zerrin Yalçın ise “Eşim Gaziantepli ve ben ilk 1980 yılında Gaziantep’e gelmiştim. Tarihi çok seven biriyim ve bu tarihi dokuların restore edilmesine bayıldım. O zamandan, bu zamana Gaziantep çok değişmiş. Böyle bir güzel çalışma için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi