Ülkücü Türk gençliği olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe durmadan, yorulmadan, ilelebet ilerleyeceklerinin altını çizen Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı İbrahim Hakan Demirkan, “Türklük ülküsüne gönül vermiş ve bu şuur üzere hareket eden kıymetli dava arkadaşlarım ile bugün burada Atatürk'ün huzurunda olmaktan şeref duyuyorum” dedi.

Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Demirkan, “Bugünün anlam ve önemine 30 Ekim 1918 tarihinden bakmak, hadisenin gerçek boyutunu daha iyi anlamamızı sağlayacaktır. Birinci Dünya Savaşı’nda alınan mağlubiyet üzerine Osmanlı İmparatorluğu fiili yönetim erkini kaybetmiştir. Bağrına dayanan Sevr hançeri ile milletimiz, temel hasleti olan istiklalini yitirme tehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir. 

Milletler özlerinde bulunan ruh üzere yaşarlar. Çiçi Han’dan bugüne necip Türk milletinin ruh özü, istiklal aşkıdır. Zihinlerimize bayrak rengi gibi işlenen şu cümlede ne demişti Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Vatanın bağrına varsın düşman, dayasın hançerini, bulunur kurtaracak bahtı kara maderini.” Bu mutlak inanç üzere Atatürk’ün önderliğinde bütün Türk milleti nezdinde sürdürülen Millî Mücadele, 30 Ağustos Zaferi ile düşman hançerini kırıp atmış, Lozan Antlaşması ile Türk milletinin zaferi tüm cihana ilan olunmuştur. Bu mücadelenin temelinde iki büyük sevda mevcuttur. O kutlu mücadelede; Türk milletinin her bir ferdinin tüm yokluklara rağmen mutlak bir inançla can pahasına sürdürdüğü harbin yol gösterici ışığı Türk milliyetçiliği ve istiklal aşkıdır.  29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’in anlam ve önemi de Türk milliyetçiliği ülküsünde gizlidir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kanıyla canıyla bağımsızlığını kazanan bu millete kendi kendini idare etme şerefini bahşetmiştir. Yedi cihanın silahları karşısında yılmayan Türk milleti, cumhuriyetin ilanı ile kendi kaderini tayin ve idare hakkına erişmiştir. Hiç şüphe yoktur ki Cumhuriyetimizin 99. yılını idrak ettiğimiz bu kutlu günde olduğu gibi, bizden sonraki nesiller de millî şuur düsturu üzere Cumhuriyetimizi koruyacak ve yaşatacaktır. Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm dava arkadaşlarına ve mücadelenin gerçek sahibi olan necip Türk milletine medyun-u şükran olduğumuzu bildiririm. Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yıldönümü kutlu olsun! Ne mutlu Türküm diyene!" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'te öğrenim gören Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanlığına bağlı üniversite teşkilatına mensup 320 öğrenci ve beraberindeki Gaziantep İl Başkanlığı yöneticileri bu önemli günde orada olmaktan mutluluk ve onur duyduklarını dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi