Geçen yıl "Küresel Isınma, Gıda ve Su Kaynakları" konulu çalıştay düzenleyen KADEM Gaziantep, bu yıl "Düzenli ve Düzensiz Göç Bağlamında Beyin Göçü" konusunu masaya yatırdı.

Çalıştay ve 3 günlük kamp organizasyonunda bir araya gelen 100 genç, hem göç ve göçmen konusunu hem de beyin göçünü tartıştı hem de kamp yaparak yeni yıla zinde ve motivasyon sağlayarak girmiş oldu.

Çalıştay açılışında konuşan KADEM Gaziantep Temsilcisi Sabiha Doğan; göç, göçmen ve entegrasyon konusunun öncelikli meselelerinden biri olduğunu vurguladıktan sonra fenerin özellikle beyin göçü meselesini konuşmasını önemli bulduklarını ifade etti.

Gençlerin, ülke ve dünyanın geleceğine ilişkin konuşmasını önemsediklerini, en büyük yatırımın gençler üzerinde, gençler ile ilgili alanlarda olduğuna inandıklarını söyledi. Göç ve entegrasyon ile birlikte medyada dönem dönem köpürtülen beyin göçü meselesini gençlerin tüm boyutlarıyla tartışıp, çözüm önerileriyle deklare edeceğini, bunun da meseleye önemli katkılar sağlayacağına inandığını paylaştı.

Protokol üyelerinin açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, bildirilerin okunmasıyla sona erdi.

Kamp ve çalıştaya farklı illerden gelen gençler de konuya katkı sağlamaktan ve Gaziantep KADEM Temsilciliği'nin kendilerine bu imkanı sağlamasından dolayı mutlu olduklarını paylaştılar.

Editör: Haber Merkezi