Gastronomisiyle, kültürüyle, sanatıyla adından çokça söz ettiren Gaziantep, bu kez ise asayiş olaylarıyla adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz Ekim ayında yaşanan olaylarda 11 kişi öldürüldü, 5 kişi yaralandı. Bu olaylar arasında ülke gündemini sarsan 2 aylık bir bebeğin annesi tarafından bıçakla öldürülmesi ise herkesi derinden üzmüştü. Öte yandan yaşanan olayların perde arkası ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda aydınlatılarak katil zanlıları cezaevlerine gönderildi.

Ekim ayında neler yaşanmıştı

Gaziantep’te muhtar azasının evi tarandı: 2 ölü, 3 yaralı (01.10.2022)

Ekim ayının ilk gününde Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Muhtar azası Mustafa Yılmazer'in evi motosikletle gelen otomatik silahlı bir kişi tarafından taranmış, olayda Yılmazer'in eşi ve oğlu hayatını kaybetmişti. Öte yandan saldırıda Yılmazer’in gelini ve 2 torunu ise yaralanmış, olayla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlatan Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, olayla ilgili 1 şüpheliyi yakalayarak gözaltına almıştı.


2 aylık bebek bıçakla öldürülmüş halde bulundu (07.10.2022)

Gaziantep'te bir evde 2 aylık bebek bıçakla öldürülmüş halde, annesi ise yanında baygın bulunmuştu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasının ardından 2 aylık bebeğin katilinin annesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Boşanmak isteyen karısını 6 yerinden bıçakladı (12.10.2022)
Gaziantep'in Nizip ilçesinde bir adam, boşanmak isteyen karısını vücudunun 6 yerinden bıçaklamış, cani koca kaçmak isterken halk tarafından yakalanmıştı.


Otobüse almadığı yolcu, sonu oldu (13.10.2022)
Gaziantep'te dolu olduğu gerekçesiyle otobüse almadığı yolcunun bıçaklı saldırısına uğrayarak ağır yaralanan otobüs şoförü, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kısa sürede olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri katil zanlısını gözaltına almıştı.


Darp edilen hurdacı genç 12 günlük yaşam mücadelesini kaybetti (16.10.2022)
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde husumetlileri tarafından feci şekilde darp edilen 23 yaşındaki genç, 12 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetmişti.
Güvenlik görevlisi, kahvehaneye düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti (20.10.2022)
Gaziantep'te, kimliği belirsiz zanlı ya da zanlıların husumetlilerine yönelik bir kahvehaneye düzenlendiği silahlı saldırıda, olayla ilgisi olmayan Güvenlik Görevlisi Osman Polat hayatını kaybetmişti.


Ünlü katmerci ve oğluna silahlı saldırı (21.10.2022)
Gaziantep'te alacak verecek meselesi yüzünden tartıştığı şahsın silahlı saldırısına uğrayan ünlü katmerci Orhan Sertkaya hayatını kaybetmiş, oğlu ise hafif şekilde yaralanmıştı. Cinayet olayının ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cinayetle ilgili 3 şahsı gözaltına almıştı.
İnfaz koruma memuru bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti (25.10.2022)
Gaziantep’te infaz koruma memuru, iş çıkışında evinin bahçesinde bekleyen 3 kişinin bıçaklı saldırısı sonucu öldürülmüştü. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı, cinayet zanlısı 3 şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına almıştı.


Aracında silahlı saldırıya uğrayan genç hayatını kaybetti (28.10.2022)
Gaziantep'te aracında silahlı saldırıya uğrayan 23 yaşındaki İmdat Güçer, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 2 zanlıyı yakalayarak gözaltına almıştı.

Tedavi için geldiği hastanede sedyeden düşen hasta hayatını kaybetti (29.10.2022)
Gaziantep’te tedavi sonrasında taburcu edilen bir hasta, sağlık ekiplerinin taşıdığı sedyeden düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.  Olayı doğrulayan Gaziantep Sağlık Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili sağlık personelleri hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını belirtmişti.


Gaziantep’te çürümüş kadın cesedi bulundu (30.10.2022)
Gaziantep’te 2 katlı metruk bağ evinde çürümüş kadın cesedi bulunmuş, cesedin 6 ila 8 ay önce öldüğü iddia ediliyor.

Olayların perde arkaları ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından aydınlatıldı
Şüpheli ölümlerin ve cinayet olaylarının perde arkası ise Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından aydınlatıldı. Yaşanan olayların cinayet zanlıları, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından kıskıvrak yakalanarak yasal işlemler için adli makamlara sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi