Kimlik siyaseti yerine birlik siyasetinin benimsenin önemine vurgu yapan Ak Parti Gaziantep Milletvekili M. Sait Kirazoğlu, “ Türkiye yüzyılı, kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, inkâr siyaseti yerine kucaklama siyasetini, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzyılı başlığı altında paylaşımlarına seri şekilde devam eden Kirazoğlu, “Türkiye yüzyılı, gençlerin yüzyılıdır, gençlerimizi “kökü mazide olan ati” anlayışıyla değerlerine bağlı, ne istediğini bilen, geniş ufuklu, azimli, donanımlı, çalışkan bireyler olarak geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Türkiye yüzyılı, istiklalin ve istikbalin yüzyılıdır, insanlarımızın tamamının istiklalinden emin bir şekilde istikbaline güvenle bakacağı bir Türkiye için yeni projeler, yeni programlar, yeni eserler, yeni hizmetler peşinde koşmaya devam edeceğiz. Türkiye yüzyılı, şefkatin yüzyılıdır, kadim devlet geleneğimizden aldığımız ilhamla sosyal destekler başta olmak üzere her alanda vatandaşlarımıza daha kuşatıcı hizmetler sunacağız, köken ve inanç başta olmak üzere hiçbir ayrım gözetmeksizin her bir bireyin hakkını, hukukunu, geleceğini teminat altına alacak düzenlemeleri daha da geliştireceğiz” cümlelerine yer verdi.

‘ÇAĞI YAKALAMAYA ÇALIŞAN ÜLKEDEN ÇAĞA YÖN VEREN ÜLKEYE GİDEN BİR YOLCULUK İÇİNDEYİZ’

Türkiye yüzyılını pek çok tanımla aktaran Kirazoğlu, “Bizimle birlikte geniş bir coğrafyanın kültürel ve sosyal ahengin güvencesi olan kadim değerleri yeni gerçekler ışığında zenginleştirerek sonraki nesillere aktaracağız. Millî menfaatler, uluslararası ilkeler ve çok yönlü dengeler üzerinde sergilediğimiz insani duruş giderek daha çok takdir topluyor. Bu yaklaşımımızı daha da genişletip etkinleştirerek insanlığın hizmetine sunmayı sürdüreceğiz. Ülkemize 81 vilayetiyle kavuşturduğumuz, her alanda çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, hatta kimi alanlarda gelişmiş devletlerin önüne geçirecek altyapıyı daha da geliştireceğiz. Uluslararası sıralamaların ilk 500’ünde en az 10 üniversitemizin yer almasını sağlayacak, 2030 yılında 10 milyonu bulacağı öngörülen uluslararası öğrenci sayısından halen 300 bine yakın olan payımızı 1 milyona çıkartacağız. Vatandaşımızı ve dünyayı güvenilir kaynaklar aracılığıyla doğru ve zamanında bilgilendirecek altyapıyı güçlendirmeyi, dezenformasyona karşı etkili tedbirler almayı sürdüreceğiz. Çağı yakalamaya çalışan ülkeden çağa yön veren ülkeye giden bir yolculuk içindeyiz. Bunun için dijital teknolojiler alanında ülkemizi “metaverse”ten “blokzincir”e kadar her alanda en üst seviyeye çıkartacağız. Ülkemizin siyasi ve ekonomik bir güç olarak küresel düzeydeki yükselişini ahenkli bir yönetim ve daha da geliştireceğimiz altyapımızla sürdüreceğiz. Kendimiz ve dünya için hayati öneme sahip alanlarda üretimi ve ihracatı artıracak, yeşil kalkınma devrimine katkı verecek faaliyetleri verimlilik ilkeleriyle daha da geliştireceğiz. İleri teknolojiye dayalı, yüksek katma değerli, geniş pazarlı, istihdamı artıran doğru üretim alanlarını destekleyerek Türkiye’yi en büyük küresel sanayi ve ticaret merkezlerinden biri haline getireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi