Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, KOSGEB, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Gaziantep Şubesi’nin destekleri ile Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi’nde (OFM) düzenlenen fuarın açılış törenine, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç,  GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya, Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ, sektör temsilcileri, kurum ve firma yetkilileri, sanayiciler ile davetliler katıldı.

30 firma ve 50 markanın temsil edildiği fuarda yeni sezon ürünler ilk defa görücüye çıktı.

Gaziantepli firmaların yanı sıra İzmir, Uşak, Ankara, Karabük, Kocaeli, İstanbul, Kahramanmaraş, Bursa, Konya, Manisa, Adana illerinden firmalar ve katılımcıların yer aldığı fuarda, karavan, kamp malzemeleri, tiny house, bungalov, bisiklet, dizel ısıtıcı, solar enerji sistemleri gibi ürün grupları yer alıyor.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ: BU ORGANİZASYONLAR TURİZM POTANSİYELİMİZİ DAHA DA ARTIRMAMIZ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, ‘’Fuarlar Kenti Gaziantep” hedefiyle çıktıkları yolda şehre yeni bir fuar kazandırarak bölgenin ilk ve tek doğal yaşam konseptli fuarı olma özelliği taşıyan Campex Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı’nın ilkini gerçekleştirmenin ve doğaseverleri gazi şehrimizde buluşturmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Fuarın, 7’den 70’e herkese hitap ettiğini kaydeden Ünverdi, “Bu yönüyle de fuarımızın şehrimize renk katacağına, hareketlilik getireceğine inanıyorum. Gaziantep zaten tarihi dokusu ve gastronomisi ile herkesin gelmek istediği önemli bir turizm şehri ve bu tür organizasyonlar turizm potansiyelimizi daha da artırmamız için büyük bir fırsat. Yaşanabilir bir dünya için hepimize sorumluluklar düşüyor. Gaziantep Sanayi Odası olarak bizler de küresel ısınma ve iklim değişikliği karşısında dünyamızı korumak için yeşil üretim, verimlilik ve geri dönüşüm gibi konularda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Fuarımızın şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

VALİ DAVUT GÜL: FUARLARIN KENTİMİZ EKONOMİSİNE VE TANITIMINA KATKISI OLUYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül, medeniyetimizin, ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışı üzerine kurulduğunu ifade ederek, “Bu noktada Büyükşehir Belediyemizin Gaziantep’e kazandırdığı Karavanpark gibi arka arkaya açılan karavan otoparkları ve kamp alanları son derece önemlidir. Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e bu çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Kentimize karavanla gelen ziyaretçiler bundan dolayı memnun oluyorlar. Bu gibi çalışmalarla birlikte yapılan fuarların da kentimiz ekonomisine ve tanıtımına katkısı oluyor. Hepsi birbirini tamamlayan işlerdir. Fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN: FUARLARIMIZ DÜNYADA MARKALAŞTI

Gaziantep’te çok fuar açtıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de “Açılış törenlerine alıştığımız ayakkabı ve halı fuarları dünyada markalaştı. Bizim hep söylediğimiz bir şey vardı; ‘Çeşitlendirme zamanın ruhunu yakalama ve toplumsal talebi karşılama’ ben bu sesi duydukları için Adnan Başkanıma, Hülya Başkanıma, Tuncay Başkanıma ve bütün başkanlarıma çok teşekkür ediyor, alkışlıyor fuarımızın kentimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

AKORT FUARCILIK YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜLYA AKKAYA: GAZİANTEP’E VE BÖLGEYE YEPYENİ BİR FUAR KAZANDIRMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya Gaziantep’e ve bölgeye yepyeni bir fuar kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını kaydederek, “Özellikle pandemi sürecinin etkisi ile tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğaya dönüş trendinin öne çıktığı bir dönemde kamp, karavan ve doğa sporlarına yönelik ilginin katlanarak arttığına şahit olmaktayız. Doğal yaşam ve karavan hayatının popüler olduğu günümüzde profesyonel kampçıların yanı sıra kamp deneyimi yaşamak isteyen doğa tutkunları, CAMPEX Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı’nda buluşacak” şeklinde konuştu.

ULUSAL KAMP VE KARAVAN FEDERASYONU BAŞKANI LEYLA ÖZDAĞ: ÜLKEMİZ, DOĞASIYLA KAMP VE KARAVAN TURİZMİNE HAZIR

Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu Başkanı Leyla Özdağ da ülkemizin doğasıyla kamp ve karavan turizmine hazır olduğunu belirterek, 30 yıllık karavancılık deneyimleriyle ülkemizi görerek gezdiklerini bugün gelinen noktada bu tür etkinliklerle ülkemiz kazanacağını dile getirdi.

Törende daha sonra Vali Davut Gül’e fuarlara, Başkan Fatma Şahin’e de karavan turizmi ve fuarlara verdikleri desteklerden dolayı GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Akort Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Akkaya tarafından plaket takdim edildi.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleştirilerek katılımcı firmalar tarafından açılan stantlar gezildi.

Fuarın ikinci gününde “Karavan Turizmi” konulu panel gerçekleşecek. Ayrıca fuar kapsamında, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Gaziantep Şubesi örnek kamp alanı oluşturacak ve çeşitli etkinliklerle fuara renk katacak. Gaziantep Off-Road kulübü ise arazi araçlarını sergileyecek.

CAMPEX Kamp Karavan ve Doğa Sporları Fuarı 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Editör: Haber Merkezi