Ankara Resim ve Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda gerçekleştirilen final gecesinde, 18-30 yaş arasındaki yirmi yarışmacı, Türk müziğinin seçkin parçalarından oluşan eserleri seslendirdi.

GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü Halk Müziği Anasanat Dalı 3. sınıf öğrencisi Leyla ödülü kazanmasında aldığı eğitimin katkısı olduğunu söyledi. Leyla Telçeken, “Özellikle yöre tavrını aktarma, eseri doğru icra etme konusunda, Öğretim Görevlisi Adil Çete, Öğretim Görevlisi Ersin Yıldırımer ve bölüm hocalarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Azerbaycan halk mahnılarını doğru icra etme konusunda bana büyük desteği olan kıymetli hocam Prof. Dr.Ilgar Imamverdiyev’e de ayrıca teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve Genel Müdür Yardımcısı Enver Merallı, sanatçılar Ahmet Özhan, Gülşen Kutlu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları Çiğdem Gürdal, Ufuk Yürüç ve Nilgün Kızılcı yarışmacıların performanslarını verdikleri puanlarla değerlendirdi.

Editör: Haber Merkezi