En kısa süre içerisinde Yeşil Vadi Köprülü Kavşağı Gaziantepli hemşerilerinin hizmetine sunmayı amaçlayarak çalıştıklarını dile getiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “2,5 milyonu aşan nüfusu ile dinamik bir şehir Gaziantep. Şehrin kuzeyinden güneyine doğusundan batısına yolculuk eden 100 binlerce insan var.  Şehrimizin yoğun trafik problemine büyük ölçüde çözüm getirecek olan yeşil vadi 3 katlı köprülü kavşak projesi. 400 milyon TL’ye mal olacak, 100 iş makinası, 250 personel ile 7/24 hummalı bir çalışma” diyerek projeyi anlattı.

TAHMAZOĞLU PROJE DETAYLARINI PAYLAŞTI

Projenin tamamlanması ile birlikte zamandan, yakıttan tasarruf sağlanacağını aktaran Tahmazoğlu, “Projemiz, daha az karbon salınımı ile çevre dostu, konforlu ve güvenli bir yolculuk. 7 km uzunluğunda 6 şeritli bağlantı yolları 30 bin metreküp Beton, 5 bin 500 Ton Demir, bin .453 Fore Kazık, toplam Fore Kazık Uzunluğu 21 Km 600 bin metreküp Kazı alanı, 200 bin metreküp Yapısal Dolgu 162 Metre Viyadük, 3 Adet Alt Geçit, 2 Adet U Dönüşü Köprüsü ve Güney Yan 916 Metre Toprakarme, 900 Metre 6 şeritli Dal-Çık, 10 Şeritli ve 8 Şeritli Anayolu Birleştiren devasa 3 katlı köprülü Kavşak projesi” dedi.

ŞEHRE NEFES ALDIRACAK

Tahmazoğlu, “Belediyemizce üstlendiğimiz 3 Katlı Köprülü Kavşak çalışmamızı, kent merkezinde yoğun akan trafiğe rahat bir nefes aldırmak ve hızla büyüyen şehrimizde ulaşımı kolaylaştırmak için yapım çalışmalarına başladık. Yeşilvadi 3 katlı köprülü kavşak projesi yeni yerleşim alanları, şehir hastanesi, Şahinbey oto sanayi sitesi ve galericiler sitesini şehir merkezine bağlarken, kuzey-güney ve doğu- batı aksında havaalanı yoluna geçiş, nüfus yoğunluğu bulunan birçok bölgenin bağlantı yolu ve çevre yoluna alternatif geçiş yolu olması planlanmaktadır. Yeşilvadi 3 katlı köprülü kavşağımız halkımıza hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi