Gaziantep’te yaklaşık 35 yıldan bu yana faaliyet gösteren Gaziantep Fotoğraf Sanatı Derneği (GAFSAD) 28. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurulda Tek liste halinde yapılan seçimlerde, Yakup Yener Yönetim Kurulu başkanlığına seçildi.

Gaziantep ve bölgenin fotoğraf anlamında gelişimine büyük katkılar sağlayan GAFSAD, bugüne kadar yaptığı çalışmalarla kent arşivine önemli katkılar sağladı. Fotoğraf eğitimleri, geziler, gösterileri ve bunlara benzer birçok projeleri hataya geçiren GAFSAD’ın, önümüzdeki dönemde de başarılı projelere imza atması bekleniyor.

Yakup Yener’in başkan seçildiği GAFSAD yönetiminde ise Müslüm Yaşargün, Abdullah Bulut, Ömer Işık, Ebru Sarıkaya, İhsan Üçtaş ve Funda Bal, Birol Kıraç, Engin Palaz, Adsız Günebakan, Fehmi Çengel, Mehmet   Tufan, Beytullah Ales, ve Barış Kartpak yer aldı. Osman Önder, Mehmet Budak ve Hıdır Özçift ise Denetleme Kurulunda yer aldı. Disiplin kurulunda ise Halil Gül, Ganime Kılıçparlar ve Nurettin Işık yer aldı. TFSF temsilcileri ise Beyhan Özdemir, Hasan Yelken, Yakup Yener, Halil Gül, Ömer Işık, İhsan Üçtaş, Birol Kıraç ve Mesut Özeren oldu.

FOTOĞRAF ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

GAFSAD Başkanlığına seçilen Yakup Yener, seçimin bir bayrak yarışı olduğunu, bugüne kadar katkı sağlayan eski başkanlar ve yönetim kurullarına teşekkür ederek “Gaziantep’te aldığımız bu bayrağı daha yükseklere taşıyacağız. Fotoğraf ve fotoğtaf sanatının gelişmesi içi yeni projeler üretip katkı sağlayacağız.Fotoğraf  geçmişi geleceğe taşıyan önemli bir belgedir, arlşivdir. Bunun bilinci ile fotoğraf üretmeye devam edeceğiz. Bu anlamda bize destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi