Yetersiz sayıda olan otobüs seferleri ve durak sayısı nedeniyle sorun yaşadıklarını dile getiren Şahinbey İlçesine bağlı Beybahçe, Güzelvadi ve Akdere Mahallesi’ndeki vatandaşlar, yetkililerden bu konuda çalışmalar yapılmasını istiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs seferinin çok az olduğunu ve talepleri karşılamadığı söyleyen mahalleli ayrıca sefer saatlerinde de genişletme yapılmasını da sözlerine ekledi.

“2 yıl önce durak ve otobüs için dilekçe verdik”

Yaklaşık 2 yıl önce durak ve otobüs seferlerinin mahalleye gelmesi için yetkililere dilekçe verdiğini ancak henüz çalışma yapılmadığını dile getiren Akdere Mahalle Muhtarı İzzet Öner, “ Başta Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin olmak üzere yetkililerimizden bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Çünkü var olan otobüs seferleri ve durakları talepleri karşılamakta yeterli değil. Özellikle okula giden öğrenciler, yaşlı olanlar var bu insanlar otobüse binebilmek için 2 kilometreye yakın yürümek zorunda kalıyorlar. Bu durumun düzeltilmesini yetkililerimizden talep ediyoruz”  dedi.

“ Hiç olmazsa güzergahlarda düzenleme yapılsın”

Mahallelere yakın geçen otobüslerin olduğunu ancak güzergah düzenlemesi olmadığı için mahallelilerin otobüsü kullanmadıkları söyleyen Güzelvadi Mahalle Muhtarı Mehmet Duran Tabo, “ Mahallelerimize yakından geçen otobüsler var. En azından güzergah düzenlemesi ve yol çalışmaları ile bu sorun çok kısa sürede çözülebilir. Yaşanan sorun konusunda Gaziantep Büyükşehir ve Şahinbey Belediyemiz’den yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi