“Tekstil’de işçi kıyımı devam ediyor” diyen Türkmen, Gaziantep’te açılışı yapılan 70 fabrikaya atıfta bulunarak istihdamın artmasının gerektiği kentte 30 bin işçinin işinden edildiğini söyledi. Türkmen, “Normalde yeni fabrika açılınca yeni işçiler alınır, istihdam artar. Ancak Gaziantep’te son 4 ayda 30 bin işçi işten atıldı ve her biri yüzlerce işçi çıkaran fabrikaların açılışı yapıldı” dedi.

Son 4 ay içerisinde Gaziantep’ten 30 bine yakın işçinin, Şanlıurfa’dan 300 işçinin Kahramanmaraş’ta 450 işçinin ve son bir ay içerisinde ise Malatya’dan bin 200 işçinin, işten atıldığını dile getiren BİRTEK-SEN Kurucu Genel Başkanı Mehmet Türkmen, “Tekstilde işçi kıyımı devam ediyor. İşçiler örgütsüzlüğün ve patron işbirlikçisi sarı sendikaların ihanetinin bedelini ödüyor” ifadelerini kullandı.

Bir dizi ziyaret için Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gaziray gibi projelerin açılışını gerçekleştirdiği sırada 70 yeni fabrikanın da açılışını yapmıştı. Açılışı gerçekleştirilen fabrikalar hakkında açıklamalarda bulunan BİRTEK-SEN Kurucu Genel Başkanı Mehmet Türkmen, fabrikalar hakkında inanılmaz bir iddiaya imza attı. Türkmen, açılışı gerçekleştirilen 70 yeni fabrikanın yüzlerce işçiyi işten çıkardığını iddia etti. Türkmen ayrıca Gaziantep’te yaklaşık 30 bin işçinin işine son verildiğini de sözlerine ekledi.

“YENİ AÇILAN FABRİKALARDAN YÜZLERCE KİŞİ İŞTEN ATILDI”

Yeni açılan fabrikaların şehre yeni istihdam alanları kazandırması gerektiğini ancak bu durumun Gaziantep’te gerçekleşmediğini ifade eden Türkmen, “Normalde yeni fabrika açılınca yeni işçiler alınır, istihdam artar. Ancak Gaziantep’te son 4 ayda 30 bin işçi işten atıldı ve her biri yüzlerce işçi çıkaran fabrikaların açılışı yapıldı” diye konuştu.

“GAZİANTEPLİ PATRONLAR DEVLETTEN TEŞVİK ÜSTÜNE TEŞVİK ALIYOR”

Türkmen, “Açlık sınırının 7 bin 425 TL, yoksulluk sınırının 24 bin 185 TL olduğu Türkiye’de, işçileri asgari ücret seviyelerinde çalıştıran patronlar devletten teşvik üstüne teşvik aldıklarını, sıfır sermayeyle şirket kurduklarını söylüyor. Son 4 ayda on binlerce işçiyi işten atan Gaziantepli patronlar ise devletten teşvik üstüne teşvik alıyor. Halkın, ülkenin kaynakları patronlara teşvik olarak akıyor, işçilerin payına ise ya işten atılmak ya da kölelik ve sefalet işinde çalışmak düşüyor” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi