Törene Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, idareciler, okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı.   

Törende yaptığı konuşmada bizim medeniyetimizde “insanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı olduğunu vurgulayan Vali Davut Gül, bir kişiyi bile yok sayma, sadece çocukları sınıflara toplayıp, dağıtma lükslerinin olmadığını söyledi. Özel eğitim gören çocukların iyi eğitim alması gerektiğine dikkati çeken Vali Davut Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Engelli ailelerle bir röportaj yapmışlardı. Bir annenin bir açıklaması beni derinden etkilemişti. ‘Allah benim canımı çocuğumdan önce almasın’ demişti. Yani çocuğun hayatını tek başına devam ettirebilecek temel becerilere sahip olmadığı için evladı için gözü arkada kalıyor. İşte bu malzemeler ve öğretmenlerimizin verdiği eğitimle bu becerileri sahip olacağına inanıyorum. Devletimiz sosyal bir devlettir. Bizler bir şekilde çocuklarımızın, ailelerimizin ihtiyaçlarını devlet olarak karşılıyoruz. Millî Eğitim Bakanlığımız bu sene ilk defa okullara bütçe gönderdi. Bu hususta sizlerden istirhamım verilen malzemeyi kullanın, verilen bütçeyi sonuna kadar kullanın bittikten sonra ihtiyaç devam ediyorsa üzerimize düşen her ne ise biz de yapalım.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kendilerinin Büyükşehir Belediyesi olarak lojistikçi olduklarını ifade eti ve yaşamın her noktasında neye ihtiyaç varsa ne yapılması gerekiyorsa hızlıca yapmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Şahin, “Şehrin yaşam kalitesini artırmak vatandaş memnuniyetini artırmaya talibiz. Biz Büyükşehir olarak bu yıl Bilişim A.Ş. ‘yi kurduk. Önce kendi kurumsal kapasitemizi dönüştürdük. Yazılımlarımızı artık kendimiz yapıyoruz, satın almıyoruz. Biz pazar olarak devam edemeyiz. Biz büyük bir milletiz, üreteceğiz. Kimle üreteceğiz sizin çocuklarınızla üreteceğiz” dedi.   

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise şunları kaydetti: “Bizim şu anda 233 tane özel eğitim sınıfımız var. Sayın Valimiz ve Bakanımız dedi ki öğretmenlerimize ve müdürlere sorun bu konuda neye ihtiyaçları varsa hepsini biz temin edelim. Bu kapsamda 166 okulumuz ne istediyse bunların tamamını temin ettik. Sizlerden istirhamım bunları sınıflara yerleştirip, kullanıp, eskitmeniz ve yenisi için tekrar müracaat etmenizdir.”

Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Lise ,60 Ortaokulu ve 92 Anaokulu ve İlkokulun özel eğitim sınıflarında eğitim gören özel gereksinimli öğrencilere dağıtılmak üzere temin edilen 336 koli özel eğitim materyali yapılan törenin ardından okul yöneticilerine teslim edildi.

Editör: Haber Merkezi