Vali Davut Gül açılış töreninde yaptığı konuşmada Devletimizin en önemli kurumlarından bir tanesinin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu  ifade ederek, bu kurumun dinin doğru öğretilmesi ve bunun gelecek nesillere aktarılması ile ilgili sahih bilgiyi kendi personelleri aracılığıyla vatandaşlara anlattığını dile getirdi. Vali Gül sözlerine şöyle devam etti: “Müftümüz kursun açıldığını ve dolduğunu söyledi. Demek ki burada bir ihtiyaç var. Bu ihtiyacı görmezden geldiğinizde çocuklarımızın bu ihtiyaçları başka yerlerde karşılama ihtimali ortaya çıkacak. Diyanetin beraber çalıştığı eğitim verenler dışında sağlıklı bilgi sunmayanlar din eğitiminde de normal eğitim de de vatandaşlarımızı sıkıntıya sokar. Bu açıdan Diyanetin asli işini yapabilmesi için bizler kamu görevlileri olarak, hayırseverler olarak milletçe bu hizmetlere destek olmamız lazım.” 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünyanın 1400 yıl önceki medeniyet kodlarına dönmesi gerektiğine dikkati çekerek, insanlık için önemli değerleri öğrenen, öğreten evlatlara, hocalara ihtiyaçları olduğunu söyledi. Başkan Şahin: “Bu kurumlarla Kur-an’ı öğrenen ve öğreten çocuklarımızın sayısını artıracağız. Bu çocuklarımızın yarının doktoru, hakimi, mühendisleri ve adaletli yöneticileri olurken bu medeniyet kodları ile örülmüş bir şekilde bu işleri yapmaları bizim için çok önemli. Bu güzel işleri inşallah sırat köprüsünden geçerken hepimizin hanesindeki katsayı olarak kullanır ve inşallah hepimiz cennette buluşuruz diyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Vali Davut Gül’ün öncülüğünde Gaziantep’te başlatılan bir eğitim seferberliği olduğunu dile getiren İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, sadece Gazikent’te inşaatı tamamlanma aşamasında olan iki tane cami olduğunu ve bir tane 4-6 yaş kuran kursunun da tamamlanama aşamasında olduğunu, bir cami ve yanında 4-6 yaş kuran kursunun protokolünü gerçekleştirdiklerini ve hayırseverin ruhsat aşamasında olduğunu, açılışı yapılan yerin de hafızlık kuran kursu olarak faaliyete geçtiğini, iki ayrı yerde de 4-6 yaş kuran kursu yapılmak üzere Büyükşehir ve Şehitkamil Belediyesi tarafından alan tahsisinin yapıldığını dile getirdi.  Hazırlar, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kuran kursumuz hizmete girdiği zaman itibarı ile tam kapasite ile hizmet veriyor. Şu anda dolmuş durumda. Öğrencilerimiz bir yandan hafızlıklarını yapıyorlar. Bir yandan da imamhatip okuluna devam etmek suretiyle akademik çalışmalarını sürdürüyorlar.  Buradan inşallah hepimizin iftihar ettiği hayırlı nesiller yetişecek.”  

Dualar ve kur-an tilaveti sonrasında açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri tarafından derslikler, kütüphane ve yatakhane gezilerek öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelindi.

Editör: Haber Merkezi