Gaziantep’li emlak firmalarının zorbalıklarına bir yenisi daha eklendi. İnternet üzerinden yapılan 2 ilanda Gaziantep’te aynı yapı, mimari ve özellikte olan 2 dairenin fiyatları pes dedirtti. Bir dairenin fiyatı 2 milyon 50 bin TL olarak belirlenirken aynı yapı ve mimari özellikteki diğer daire ise 2 milyon 250 bin TL’den satışa sunuldu. Aynı özellikteki daireler arasında 200 bin TL’lik farkı gören vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden fiyat farkına tepki gösterdi.

“El insaf, 200 Bin TL Fark Konulur Mu?”

Fiyat farkını gören bir vatandaş sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla fiyat farkına tepki göstererek, “Ne kiraya gücümüz yetiyor, ne satın almaya. Yazık günah, bu şehri açgözlülükle bitirdiler. 200 bin TL fark konur mu el insaf” dedi.

“Emlakçılar Denetlenmeli”

Bir diğer vatandaş ise yine sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla emlakçıların piyasayı manipüle ederek fiyat artışına neden olduğunu söyleyerek, “Emlakçı ve galericiler iyi denetlenmeli. Her iki meslek grubu da piyasayı manipüle ederek fiyatların artmasına zemin hazırlıyor. Kurumsal firma olduğunu iddia eden emlakçılar yüzde 6 ila 8 arasında komisyon istiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi