Dernek olarak her türlü çalışmada gönüllüğü esas aldıklarını belirten Kıyak, “Bizler bir avuç gönüllü arkadaş olarak uzun yıllardır toplumun derdini dert edinmeye çalışıyorduk. 2015 yılında bu çalışmamızı kurumsal bir yapı altında sürdürmeye karar verdik ve Yeni Adım Derneği’ni kuruluşunu gerçekleştirdik. Yeryüzünde iyiliğin yayılması adına çıktığımız bu yolda Gaziantep için, Türkiye için, insanlık için elimizden geleni yapmaya çalıştık. O günden bu yana Gaziantep halkı bize büyük bir destek verdi. Bu güven ve destekten dolayı tarafımıza verilen “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü, Gaziantep’te bu işe omuz veren herkese verilmiştir, tüm Gazianteplilere verilmiştir.” dedi.

Gaziantep’te yıllardır kemiyeti değil, keyfiyeti hedef alarak çalıştıklarını, maharetin doğru zamanda doğru iş yapmakta olduğunu belirten Yeni Adım Derneği Başkanı Feyzullah Kıyak, “Bizim Gaziantep’e ve insanımıza karşı sorumluklarımız var. Her daim bu sorumluluğun bilincinde hareket ettik. Yeni Adım Derneği olarak asıl hedefimiz ve derdimiz gençlerimizdir. Geleceğimiz olan gençlerimizin her alanda donanımla hale gelmesi için teşvik edici projeler yapıyoruz. Milli ve manevi eğitimleri ile toplumun ıslahı için çalışmalar yürütüyoruz. Bu minvalde de öğrenci gençlerimizin yanı sıra, çalışan ve kenar semtlerde oturan gençlerimizi okumaya, düşünmeye teşvik etmek ve onların sorumluluk almasına yönelik projeler yürütmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Kıyak, “Ülkemizin ve insanlığın iyiliği için bir araya gelip küçük adımlarla güzel işler yapmaya çalışan bir avuç gönüllünün kurmuş olduğu derneğimize, ilgili bakanlıkların uygun görüşü ile 10 Kasım 2022 tarih ve 6412 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü kazanmıştır. Bu önemli kamusal destek bizde daha güzel isler yapmamız için yeni bir heyecan oluşturmuş, sorumluluğumuzu daha da artırmıştır. Başta bu desteği bize layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi