Gaziantep L Tipi Cezaevi’ndeki hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan filografi ve resim çalışmaları Gaziantep Adliyesi Ek Hizmet Binasında düzenlenen törenle açıldı. Törene Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Hidayet Arıkan, Gaziantep  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Mehmet Berk, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hakim Yusuf Kaya, GGD Başkanı Orhan Kızılaslan, ÇGD Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar ile Savcı ve Hakimler katıldı.

“Bu Resimler Mahkum ve Tutukluların El Emeği Göz Nurları”

Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergi açılışında konuşan Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, “Mahkum ve tutuklular cezaevinde el emeği göz nuru eserlerini sergileme imkanı buldular. Bizde Başsavcılık olarak Cezaevi Müdürlerimiz ve protokolün katılımı ile serginin açılışını birlikte yaptık. 28 Kasım 2022 tarihine kadar açık olacak sergimize iştirak edenlere teşekkür ediyoruz. Mahkum ve tutukluların el emeği göz nurlarına gösterilen ilgiden dolayı da memnuniyetimizi dile getirmek istiyoruz” dedi.

Gaziantep L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlü ve tutuklar tarafından yapılan filografi ve yağlı boya resimleri, 28 Kasım tarihine kadar Gaziantep Adliyesi Ek Hizmet Binasında sergilenecek.

Editör: Haber Merkezi