Yapılan açıklamada “İki ay önce seçimlerini tamamlayan kurumumuza yoğun bir şekilde randevu talebi gelmekte ve bu talepler sıra ile kabul edilmektedir. Tüm siyasi partiler, kurum, kuruluş ve kişiler için uygulanan bu standart prosedür Zafer Partisi’nin randevu talebi için de uygulanmış, il teşkilatına da gerekli açıklamalar yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı ve yönetim üyeleri bu yaptığınızı not ediyoruz” 

Düzenlediği basın toplantısında Gaziantep Ticaret Odasına sert eleştirilerde bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Partimizi randevu için bekleten GTO, Suriyeli iş adamlarına ise randevu vermişler ve 3 bin Suriyeli girişimci var diye de övünen bir açıklama yapmışlar. Sizin Aklınıza şaşarım ben! Gaziantep Ticaret Odası Başkanı ve yönetim üyeleri bu yaptığınızı not ediyoruz. Gaziantep halkı bunun hesabını sizden soracak. Siz Zafer Partisine randevu vermeyip bu ülkenin kaynaklarını tüketen, bu şehrin üstüne karabasan gibi çökmüş, Türklerin işlerini elinden alan Suriyelileri kabul edeceksiniz ve bununla övüneceksiniz. Bunu not ettik ve Gaziantep Ticaret Odasını bir daha ziyaret etmeyeceğiz. Bizden resmen özür dileyene kadar bunun hesabını sahada seçim alanında sizden soracağız” diye konuştu.

Özdağ’ın bu açıklamasının ardından GTO’dan hızlı bir şekilde açıklama geldi.

İşte o açıklama:

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Ülkemizde faaliyet gösteren siyasi partilerden biri olan Zafer Partisi Genel Başkanı Sayın Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın aldığı yanlış bilgiler doğrultusunda Kurumumuzu karalayan mesnetsiz ifadelerinden dolayı bu açıklama zaruri olmuştur.

 

Sayın Özdağ, Gaziantep Ticaret Odası tarafından partisinin il teşkilatının randevu talebinin kabul edilmediği ve bekletildiğini ifade ederek bunun üzerinden Gazi şehrimizin 124 yıllık köklü geçmişe sahip, bölgesinin ve ülkesinin en güçlü meslek örgütlerinden biri olan kurumumuzu haksız yere itham etmiştir.

İki ay önce seçimlerini tamamlayan kurumumuza yoğun bir şekilde randevu talebi gelmekte ve bu talepler sıra ile kabul edilmektedir. Tüm siyasi partiler, kurum, kuruluş ve kişiler için uygulanan bu standart prosedür Zafer Partisi’nin randevu talebi için de uygulanmış, il teşkilatına da gerekli açıklamalar yapılmıştır. Kısaca randevu talebi ne bekletilmiş ne de reddedilmiştir, planlaması yapılarak uygun bir tarihte memnuniyetle kabul edileceği ifade edilmiştir.

Bugüne kadar aynı prosedörün uygulandığı, sıra ile randevu verilen hiçbir siyasi parti ya da kurumdan böylesine bir tepki almamış olmak Sayın Özdağ’ın açıklamalarında art niyet aramamıza sebep olmuştur.

Sayın Özdağ il teşkilatından aldığı yanlış bilgilendirmelerden dolayı yanlışa düşmüş, daha da acı olan eski bir Gaziantep Milletvekili olarak şehrin en saygın kurumlarından biri hakkında yaptığı açıklama Gaziantep’e zarar vermiştir.

Gaziantep Ticaret Odası’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü, kalkınması için Cumhuriyet kazanımlarına Atatürk ilkeleri doğrultusunda sahip çıkan ve bunu her platformda dile getiren, yerel yatırımcı, tacir, tüccar, işveren ve işgücünü destekleyen bir kurum olduğunun farkında olmayan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın bizden bir özür beklemesi ise abesle iştigaldir.

Gaziantep Ticaret Odası siyaset üstü bir kurum olarak; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı çizgide durmaya devam edecektir. Odamızın kapısı Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter devlet yapısına ve bayrağına saygı duyan tüm siyasi partilere sonuna kadar açıktır.

Editör: Haber Merkezi