Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde, yaptığı konuşmada, "Şiddet, sonuçları itibariyle sadece maruz kalan kişiyi değil aynı zamanda geniş ölçekte toplumu ve uzun vadede de geleceğimizi etkiliyor" dedi.

"TOPLUMSAL TRAVMALARA SEBEP OLUYOR"

Şiddete maruz kalan kişiler kadar şiddetten kişinin yakınlarının da zarar gördüğünü dile getiren Teymur, "Bu dalga büyüdükçe toplumsal travmalara sebep olarak kalkınmanın ve en önemlisi toplumsal huzur ve güvenliğin önündeki en büyük engellerden biri haline gelebiliyor. Bu nedenle şiddete karşı sessiz kalmak ve buna göz yummak asla mümkün değil. Şiddete maruz kalan bugün hiç tanımadığımız biri olabileceği gibi yarın bizlerde olabiliriz. Toplumda huzuru ve güveni tesis edebilmek için belirlenen kurallar, öncelikle kötülüğü engellemeyi hedefler. Toplumdaki birlik hali ve güçlü sosyal yapı içinde yaşayan kişilerin kendilik bilinçlerini de güçlü kılar. Böylelikle toplumdaki her fert şiddet karşısında güçlü bir şekilde durarak ses vermelidir" açıklamalarında bulundu.

"TEK YÜREK OLARAK DURMALIYIZ"

'Her vakadan sonra bu son olsun diyoruz ancak bu sona, birbirimize kenetlendiğimiz ölçüde kavuşabiliriz' diyen Başkan Ayşe Teymur,  "Kadınların çaresizce maruz kaldığı şiddete daha fazla şahit olmamalı, çocukların bu vahşetin içinde büyüdüğünü görmemeliyiz. Şiddet görerek öğrenilen bir eylemdir o yüzden bunun karşısında kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla tek yürek olarak durmalıyız" şeklinde konuştu.

"GÜCÜNLE DEĞİL SEVGİNLE VARSIN"

Başkan Teymur konuşmasının devamında, "Bir insan hakları ihlali olan kadına yönelik şiddet, dil, din, ırk, sınıf, etnik köken, mezhep, cinsiyet ayırt etmeksizin tüm toplumların ortak sorunu. Her zaman olduğu gibi şimdi ve gelecekte de mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. Bu özel gün vesilesiyle toplumun tüm kesimlerini “gücünle değil sevginle varsın “diyerek ortak bir mücadeleye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi