BTP Genel Başkan Yardımcısı Hayrun Kayacı, BTP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Terzi, BTP Gaziantep İl Başkanı Faruk Boztepe, BTP Nizip İlçe Başkanı Aydın Çalı ve BTP Karkamış İlçe Başkanı Can Akın'dan oluşan heyet, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan’a nazik bir ziyarette bulundu. 

“Hüseyin Baş 6'lı masaya katılırsa sinerji getirir”

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan BTP Genel Başkan Yardımcısı Hayrun Kayacı, 6’lı masa hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hüseyin Baş’ın 6’lı masaya katılması halinde masanın tekrardan heyecanını kazanacağını ifade eden Kayacı, “ Ülkemizdeki toplam seçmen sayısının yüzde 50’sinden fazlası gençlerden oluşuyor. Gençler bilgiye, doğru ve hızlı bir şekilde ulaşıyor. Genel Başkanımız benim büyük oğlumla okul arkadaşı. Bize Neden Hüseyin Baş? diye soruyorlar. Çünkü önemli olan kendi nefsi duygularımız değil önemli olan ülkenin geleceği ve bekasıdır. Ben inanıyorum ki gençlerin önü açıldığı takdirde o seçmenin yarısından fazlası karşılığını bulacak. Ayrıca Genel Başkanımızın hukukçu olması, çok okuyor olması ve üslubu ile liderlik vasfının hepsini yerine getiriyor. Genel Başkanımızın üslubu özellikle gençlerde bir karşılık buldu. Bu gençlerin ebeveynleri de çocuklarının desteklediği kişiyi yani Hüseyin Baş’ı desteklemeye başladılar. Çünkü insanlar artık önemli olan gençlerimizin, ülkemizin geleceği diyorlar. Bu durum anketlere, sosyal medyaya, televizyonlara yansıyınca seçmenlerden ‘Hüseyin Baş, 6’lı masaya katılsın ve sözcüsü olsun’ gibi talepler gelmeye başladı. Halkın bu taleplerine sessiz kalmamak adına Genel Başkanımız bu konuyu dillendirdi ve ilk tepki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Sayın Akşener, ‘Bu çıkışınızı makul ve mantıklı buluyorum, bu durumu masaya taşıyacağım’ dedi. Bu masa heyecanını kaybetmiş bunu ben değil anketler, veriler söylüyor. Hüseyin Baş masaya katılırsa bir sinerji getirir, halkın dediği gibi sözcüsü de olursa her şey çok farklı olabilir. Bu olursa Hüseyin Baş’ta kazanır, masada kazanır. Bu olmazsa masaya kaybeder. Biz halkın talebinde samimiyiz, halkın bu talebini dile getirdik” diye konuştu.

Öte yandan iyi dilek ve temennilerin yer aldığı ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi