Kışa girmeden önce cihaz ve tesisat bakımlarının mutlaka işin uzmanı olan cihaz bakım yetkili servislerine yaptırılması gerektiğinin önemini vurgulayan Zorlu Enerji, servislerin kombi baca bağlantılarında sızıntı kontrollerinin yaptırılmasının da asla ihmale gelmeyecek bir konu olduğunu belirtiyor. Zorlu Enerji, doğal gaz cihaz üreticileri tarafından söylenen her kış öncesi servislerce yapılan bakımlarla birlikte yüzde 35’lere varan oranda tasarruf sağladığını hatırlatıyor.

Doğal gazın güvenli ve ekonomik kullanımı için küçük görünen ama yarattığı tasarruf etkisi yüksek tedbirlere dikkat çeken Zorlu Enerji, bu önlemler listesinin başına binalarda mantolama yapmayı, sıcak su ile kalorifer borularının yalıtımını ve pencerede ısı cam kullanmayı öneriyor. Bu doğrultuda yapılacak izolasyonlarla en az 2 derecelik bir ısı farkı elde edilebiliyor ve yakıt tüketiminde yüzde 10 oranında tasarruf sağlanıyor.

Zorlu Enerji Gaziantep Bölge Müdürü Süleyman Zeki Düşoğlu, kapımıza gelen soğuk havalarla birlikte artan doğal gaz tüketiminin, alınacak etkili önlemler ve doğru kullanım alışkanlıkları ile birleştirilerek tüketimin başarılı bir formül ile makul düzeylerde tutulabileceğini, böylece can ve mal güvenliği sağlanırken yüksek fatura giderlerinin önüne geçilebileceğini belirterek şunları söyledi:  

Düşoğlu: “Abonelerimizin güvenli doğal gaz kampanyamızı takip etmeleri önemli” 

“Öncelikle kombi bakımlarının yetki belgesi olan servislere yaptırılması gerekiyor. Arızadan kaynaklanacak olumsuz durumların önüne geçmek ve cihazın yüksek performansta çalışmasını sağlamak için yetki belgesi olan servis ekiplerine en az yılda bir kez yaptırılması çok önemli.

Tasarruf için alınabilecek ikinci bir tedbir olan termostatların doğru bir şekilde yerleştirilmesi ile alışkanlıklara bağlı olarak yüzde 5 ile yüzde 15 oranında tasarruf sağlayabilmek de mümkün. Bu noktada termostatların, oda sıcaklığını doğru hissedebileceği iç duvar, oda içi gibi bir yere konumlanması çok önemli.

Vurgulamak istediğimiz bir diğer önemli nokta da tasarruf etmek isterken can ve mal güvenliğinden asla taviz verilmemesi. Bunun için vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken noktaları da Zorlu Enerji olarak başlattığımız “Güvenli Doğal Gaz Kullanımı Kampanyası” kapsamında vatandaşlarımızla sürekli ve düzenli olarak paylaşıyoruz. İlk olarak doğal gaz yakıtlı cihazların bulunduğu ortamda yer alan havalandırma menfezinin kesinlikle kapatılmaması gerek. Bazı durumlarda menfezlerin soğuk sebebiyle kapatıldığını gözlüyoruz. Oysa havalandırma menfezleri kombiler için değil, açık yanmalı olan ve bulunduğu ortamın havasını kullanan ocaklar için gereklidir ve havadan hafif olan doğal gazın kaçak veya sızıntı durumunda da oda içinde birikmesini bu menfezler önler.

Gazianteplilere kampanyamızı web sitemizden, sosyal medya kanallarımızdan ve broşürlerimizden takip etmelerini rica ederek sözlerimi bitirmek istiyorum. Güvenli Doğal Gaz Kullanımı Kampanyamız kapsamında belirttiğimiz tedbirleri alarak uyarılarımız doğrultusunda hareket etmelerini, aksi bir durumda muhakkak ‘187 Doğal Gaz Acil Hattı’nı aramalarını rica ediyoruz”

Editör: Haber Merkezi