Gazişehir İnsani Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Güngördü öncülüğünde gazetemize gerçekleştirilen ziyarete; Kadın Kolu Başkanı Nurten Tekin, Sosyal Politikalar Birim Başkanı Meral Kadıoğlu, Halkla İlişkiler Başkanı Ülger Avcı, Sağlık Birimi Başkanı Erhan Akbaş ve dernek üyesi Esra Göçgün katılım sağladı.

Gazişehir İnsani Yardımlaşma Derneği’nin devam eden aktif faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapan Başkan Mustafa Güngördü, “Kadınlarla ilgili iş istihdamı yaratmak için projeler üretiyoruz ve mevcut projelere ortak oluyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Halk Eğitim ve İŞKUR aracılığıyla açılan kurslara kadınlarımızı yönlendiriyoruz. Kadınlarımız bu tür kurslarla meslek sahibi oluyorlar, İŞKUR aracılığında evlerine ekonomik katkı sağlıyorlar. Kadınlarımızın istihdam konularına yoğunlaşmaya gayret ediyoruz bunun dışında gerçekleştirdiğimiz pek çok yardım faaliyetleri bulunuyor. Sadece yardımlarla sınırlı kalmamaya gayret ederek sosyal ve kültürel aktivitelerde gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ikinci olan ‘Kadın Mehteran’ ekibini kurduk. 40 kişiden oluşan mehteran ekibinde kadınlarımız neredeyse tüm enstrümanları çalmayı öğrendi ve sahneye hazır bir şekilde bekliyorlar” ifadelerini kullandı.

“GAZİŞEHİR İNSANİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’Nİ TEBRİK EDİYORUM”

Çağdaş Gazeteciler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Aslı Emektar ziyarete ilişkin yaptığı konuşmada, “Gazişehir İnsani Yardımlaşma Derneği’ni kadınlarımızı baz alarak gerçekleştirdiği çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.  Dernek bünyesinde istihdam alanı yaratan satış faaliyetlerini gerçekleştirerek kadınlarımıza büyük katkı sağlıyorlar. Dernek Başkanı Mustafa Güngördü’nün bilgilendirme yaptığı kadın mehteran ekibi ile müthiş derecede gururlandım, umarım sahnede de bir an evvel izleme fırsatı yakalarız” dedi. 

Editör: Haber Merkezi