Okul öncesi eğitimle çocukları eğitimin temeline hazırlayan Vilayet Hizmet Birliği Anaokulu, çocukları; öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeye gayret ediyor. Toplumda birey olarak yer aldıklarının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade eden bireyler olmak üzere çocuklara eğitimi aşıladıklarını dile getiren Vilayet Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Murat Kaçıran, “Çocuklarımız okulumuzda; sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar” dedi.

VİLAYET HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU, EĞİTİMDE YENİLİKLERE ÖNCÜLÜK YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Vilayet Hizmet Birliği Anaokulu olarak amaçlarının Milli Eğitimin genel ve uzak amaçları ışığında okul öncesi eğitimin maksimum düzeyde gerçekleştirilmesi olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Murat Kaçıran, “Tüm kişisel ve mesleki gücümüzü bilgi ve birikimlerimiz ile birlikte eğitimi öğrencilerimize aşılamaya özen gösteriyoruz. Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu olarak, okulöncesi eğitimde yeni gelişmeleri takip ederken, sadece çocuklarımıza değil yetişkinlere de günümüz toplumsal ve eğitim koşullarına uygun bilgiler vererek, her açıdan ülkemizin en iyi ve diğer benzer kurumlara liderlik edebilecek okullarından biri olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’TE EĞİTİME VERİLEN DEĞER BÜYÜYOR”

Gaziantep’te eğitime verilen değerin gün geçtikçe büyüdüğünü dile getiren Kaçıran, “Vilayetler hizmet birliği anaokulu olarak öğretmene, öğrenciye ve veliye verdiğimiz değer ve destelerle bu gelişimin bir parçası olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programı, bilimsel bilgiyi ön plana çıkaran, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem vererek, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına olan desteği ile 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda bir kurum olarak hizmet veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Vilayet Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Murat Kaçıran, eğitimin kutsal öğelerinden olan öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Siz öğretmeninize önem verirseniz, ona kıymet verirseniz, Öğretmene kıymet veren bir yapının oluşması sonucunda güzel başarılar çıkıyor. Mutlu öğretmen, öğrenciyi mutlu ediyor, veliyi mutlu ediyor, oluşan mutluluktan ise güzel sonuçlar alınıyor” dedi.

VELİ VE ÖĞRETMEN İŞ BİRLİĞİ BAŞARIYI DOĞURUYOR

Velilerin eğitim sürecine katılmalarının önemli olduğunu ve bu sebeple Vilayet Hizmet Birliği olarak velileri eğitimin içerisine kattıklarını dile getiren Kaçıran, velilerin aile katılımı ile birlikte sürekli eğitimin içinde olduklarını söyledi.

Velilerin eğitim konusunda bilinçli bir tavır sergilediklerinden bahseden Müdür Kaçıran, alanında uzman kişilerin okul velilerine yönelik sürekli aile akademileri eğitimi verdiklerini aktardı.

Veli iş birliği olmayan hiçbir eğitimde başarıya ulaşılamayacağını ifade eden Kaçıran, “Velilerimiz çocuklarını dünyaya entegre, donanımlı, bilgi sahibi bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Gaziantep halkı eğitimin önemini çok iyi bir şekilde kavramış durumda, eğitime ciddi derecede önem veriyor. Kurum olarak çocuklara iyi bir eğitim ortamı sunuyoruz, okulun temizliğine, okulun güvenliğine özellikle çok önem veriyoruz. Velilerimiz gönül rahatlığıyla çocuklarını okulumuza emanet ediyorlar” cümlelerine yer verdi.

VİLAYET HİZMET BİRLİĞİ ANAOKULU BAŞARILARI İLE ÖDÜLLENDİRİLİYOR

Vilayet Hizmet Birliği Anaokulu beyaz bayrak ile ödüllendirildi ve beslenme okul dostu okul olmaya hak kazandı. Okulumuzda proje ekibi kurduk ve Erasmus K1 projesinin yazımına imza attık. Çeşitli konularda yurt içi ve yurt dışı E Twining projesini yazdık ve okulumuzdaki tüm öğretmenlerimiz başarılı çalışma sonucunda E Twining Ulusal kalite ödünü kazandı. Eğitimde iyi örnekler konferansında iyi projeler arasında yer alan okulumuz, öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle ve tüm paydaşları ile daha da güzel projelere imza atmaya devam edecek” açıklamalarında bulundu. 

Editör: Haber Merkezi