İslam Dini açısından da çokça kullanılan ve Alternatif Tıp’ın yaygınlaşmasının ardından doğal taşlara olan ilgi de arttı..Artan ilginin ardından gerçekten işe yarıyor mu? sorusunu, Gaziantep’te yaşayan ve 45 yıldır doğal taşlar üzerine çalışmalar yapan Doğal Taş Uzmanı Şemsettin Uzunkaya’ya sorduk. Uzunkaya, doğal taşların geçmişten günümüze kadar tedavi amaçlı kullanıldığını ve kullananların büyük bir çoğunluğunda hastalıklara karşı fayda sağladığını söyledi.

 “TAŞLARA OLAN MERAKIM ÇOCUKLUĞUMDA BAŞLADI”

Çocukluğundan bugüne kadar taşlarla ilgilendiğini ve çok özel taş parçaları topladığını söyleyen Doğal Taş Uzmanı Şemsettin Uzunkaya, “Yaklaşık 45 yıldır doğal taşlara merakım var. 12 yıldan bu yana da doğal taş satıyorum. Ben normalde özel bir sektörde yönetici pozisyonunda çalışıyordum. Emekli olduktan sonra bu işe başladım. Taşlara olan merakım çocukluğumda başladı. Çocukluğumdan bugüne kadar taş topluyorum hatta Türkiye’de 4 ana grupta 200’e yakın taş topladım. Herkes tatile, eğlenmeye vesaire giderdi ben gidip taş toplardım. 4 ana mineral gurubunda olan çok özel parçalar bulmuştum ve bu taşları bir arkadaşıma hediye ettim” dedi.

“BU TAŞLARDA ŞİFA VAR”

Doğal taşların pek çok rahatsızlığa karşı tedavi amacıyla kullanıldığını belirten Doğal Taş Uzmanı Uzunkaya, taşları kullanan vatandaşların memnun kaldığını ifade ederek, “Bu taşlarda şifa var. Kadim tarihten bu yana insanlar rahatsızlandığında doktor yokken taşla, bitkiyle ve benzeri doğal şeylerle tedavi oluyorlardı. İnsanlar bunları deneye yanıla bulmuşlar. Bu tedavi yöntemi bugünlere kadar da gelmiş. Günümüz teknolojisinde incelendiğinde yani bu tedavi yöntemleri bilimsel olarak ele alındığında ise gerçekten faydalarının olduğu tespit edilmiş. Taşlar; serum, hap ya da şurup gibi bir tedavi yöntemidir. Çünkü taşlar aynı zamanda mineraldir. Doğal taşların faydalarının arasında stres, sıkıntı, takıntı, depresyon, nazar, baş ağrısı, yorgunluk gibi bir sürü rahatsızlığa iyi geliyor. Bu taşlar aklınıza gelebilecek fizyolojik, biyolojik ve psikolojik her türlü rahatsızlığa iyi geliyor. Mesela akit çok güçlü bir taştır. Bu taş nazar, yorgunluk, stres, depresyon, takıntı, baş ağrısı, eklem ağrısı, unutkanlık, hafıza kaybı gibi hastalıklara karşı büyük faydalar verir. Bu taşları kullanan vatandaşlarımızın yaklaşık 80’i bizlere teşekkür ederek, ‘Taşlar sayesinde haplardan kurtuldum. Artık rahatsızlığım kalmadı’ diyorlar” şeklinde konuştu.

TAŞ ALIRKEN VE KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Doğal taş satın alırken ve kullanırken nelere dikkat edilmesi hakkında da açıklamalarda bulunan Uzunkaya, “Taş alırken dikkat edilen en önemli şey uzman yerlerden almaktır. Kesinlikle uzman yerlerden alınan taşlar faydalı olur. Uzmanından alınmayan taşlar fayda vermez. Bu nedenle taş alınırken bu konuda uzman olan yerlerden alınmalı. Taşlar insanlara zarar vermez, en kötü ihtimal fayda vermez. Mesela bazı vatandaşlar, ‘ben şu taştan aldım ama fayda vermedi’ diyorlar. Bende uzmanından alınmadığı için böyle bir sorun karşılaştıklarını söylüyorum. Daha sonra rahatsızlıklarına göre taş verdiğimde ise teşekkür ediyorlar. Öte yandan taşların nasıl kullanacağını uzmanlar size anlatır. Ancak şu hususa dikkat edilmesi gerekiyor. Taşların arındırılması gerekiyor. Taşlar arındırılır ve tuzlu suda 2 dakika bekletmek arındırmak için yeterli olur. Çünkü taşlar sizin kötü enerjilerinizi çekiyor bu nedenle arınmaya ihtiyaç duyuluyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi