Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, geçtiğimiz günlerde yaptığı ağır eleştiriler gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu açıklamalarından ardından ise Galip Aykaç'ı şok edici bir durum yaşandı. Şok Marketler Yönetim Kurulu, yayınladıkları bir metinle Galip Aykaç'ı istifaya çağırdı.

Şok Marketler Yönetim Kurulu basın açıklamasından bilgileri olmadığını ve derneği zan altında kaldığını belirterek, "BİM İcra Kurulu üyesi ve Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Sn. Galip Aykaç, 30 Kasım 2022 tarihinde basına açık bir toplantıda bazı açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar öncesinde, basın açıklaması yapılacağı ve açıklamanın içeriği hakkında Gıda Perakendecileri Derneği tarafından herhangi bir Yönetim Kurulu kararı alınmamış ve herhangi bir ön bilgilendirme yapılmamıştır. Bu nedenle Sn. Galip Aykaç’ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız. Ayrılma süreci tamamlanana kadar Şok Marketler olarak dernek faaliyet ve toplantılarına süresiz olarak katılmayacağımızı ve alınacak kararların Şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz. Bu süreçte kendisi tarafından Şirketimizi ve Derneğimizi bağlayacak herhangi bir açıklama yapmamasını önemle rica ederiz" ifadelerine yer verildi.

"Millete çemkiren o hadsiz, o edepsiz hesap verecek, asla yanına kâr kalmayacak"

Şok Marketler Yönetim Kurulu'nun açıklamasını alıntılayan AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar ise sosyal medyadan şu ifadeleri kulandı:

"Galip Aykaç’a ŞOK! ŞOK Yönetimi, BİM yöneticisi Galip Aykaç’ı Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı’ndan istifaya çağırdı. Önemli ama yetmez. Millete çemkiren o hadsiz, o edepsiz hesap verecek, asla yanına kâr kalmayacak"

Editör: Haber Merkezi