Aile sağlığı çalışanı (Ebe, hemşire ve acil tıp teknisyeni olarak) aile hekimleri birimlerinde 12 yıldır hizmet vermektedir. Sözleşmeleri İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılmakta olup bordroları İl Sağlık Müdürlükleri tarafından düzenlenerek maaşları Maliye Bakanlığınca ödenmektedir.

 Kamu görevlisi aile sağlığı çalışanı meslektaşımız ile eşit iş, sorumluluk görevleri yapmaktadırlar.

12 yıldır iş güvencesi yok. Sağlık, eş durumu gibi mazerete bağlı durumlarda bile yer değişikliği hakları bulunmamaktadır.  

 28 Kasım akşamı Sayın Cumhurbaşkanımız kamuda sözleşmeli istihdamını bitiriyoruz demiş olmasına rağmen sağlık sisteminde sadece kamu dışı aile sağlığı çalışanları Kadro dışında kalmıştır. 12 yıldır ülkemizin en ücra yerlerine sağlık hizmeti götürerek vatandaşa koruyucu sağlık hizmeti veren sağlık haritasının belirlenmesinde önemli aktör olan, aile sağlığı çalışanlarının 424 bin sözleşmeli çalışan kadroya alınıyorken, maalesef Devlet çatısı altında 3bin 600 kişide yine iş güvencesiz kalmasın. Sağlık Sen Genel Başkanımız Semih Durmuş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Bey’e bu konuyu taşıyarak takipçisi olduğumuzu bildirerek Aile sağlığı çalışanlarının mağduriyetini giderilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Saygılarımla

SAĞLIK SEN GAÜN ŞUBESİ ADINA CUMA KERKEZ

Editör: Haber Merkezi