Gaziantepli emlak firmalarının zorbalıklarına bir yenisi daha eklendi. İnternet üzerinden yapılan 2 ilanda Gaziantep’te bir dairenin, iki ayrı satış ilanı ve ilanda yer alan uçuk fiyatları pes dedirtti. 4 yıllık Premium emlak ofisi işleten firma, daireye 3 milyon 145 bin TL fiyat biçerken 9 yıllık bir emlak ofisi ise daireyi 3 milyon TL’den satışa sundu. Aynı dairenin iki ayrı emlakçı tarafından 145 bin TL farkla satışa sunulduğunu gören vatandaşlar ise sosyal medya üzerinden fiyat farkına tepki gösterdi.

“EL İNSAF, 145 BİN TL FARK KONULUR MU?”

Fiyat farkını gören bir vatandaş sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla fiyat farkına tepki göstererek, “Ne kiraya gücümüz yetiyor ne satın almaya. Yazık günah, bu şehri açgözlülükle bitirdiler. 145 bin TL fark konur mu el insaf” dedi.

“EMLAKÇILAR DENETLENMELİ”

Bir diğer vatandaş ise yine sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla emlakçıların piyasayı manipüle ederek fiyat artışına neden olduğunu söyleyerek, “Emlakçı ve galericiler iyi denetlenmeli. Her iki meslek grubu da piyasayı manipüle ederek fiyatların artmasına zemin hazırlıyor. Kurumsal firma olduğunu iddia eden emlakçılar kafasına göre fiyat belirliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi