HÜDA PAR tarafından Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan’a gerçekleştirilen ziyarette; HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Şahinbey İlçe Başkanı Mustafa Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Üstündağ, Medya ve Tanıtım Birim Başkanı İbrahim Koçyiğit yer aldı.

GAZİANTEP BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Partisinin Genel Merkezi için Gaziantep’in önemli olduğunu dile getiren HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, “Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Zekeriya Yapıcıoğlu ilimizi ziyaret ederek, partililerle ve halkla temaslarda bulundu. Teşkilatımızın çalışmaları ve çabası Genel Başkanımızın teveccühünü buraya çekiyor. Gaziantep stratejik bir şehir, doğu ve batı arasında bir köprü görevi görüyor. Ekonomik ve siyasi boyutları ile Gaziantep’in önemsenmesi lazım. Umarım Antep’te yaptığımız çalışmalar ülkemize, toplumumuza ve Gaziantep’e faydalı olur. Gaziantep bizim için önemli bir şehir ve sorunları çözme noktasında da hizmete hazırız” dedi.

“ZARAR EDİYORSANIZ O İŞİ YAPMAK İSTEMEZSİNİZ”

Sürekli sahada yer alarak halkın sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini buna bağlı olarak ise çözüm önerileri üretmeye gayret ettiklerini dile getiren Göçer, “Genel Başkanımız ile birlikte Akçaburç Köyü’nü ziyarete giderek besicilerin sorunlarını öğrenmeye çalıştık ve besicilerin artan maliyetler karşısındaki serzenişlerine şahit olduk. Bu yüksek fiyatlardan dolayı besiciler üretimi bırakma noktasında bizlere de bu konuda ciddi manada bir serzenişte bulundular. Yem, ilaç, gübre, enerji gibi girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu ancak besiye aynı oranda zam gelmediği konusunda dert yakındılar. Üreterek zarar ettiklerini söyleyen besiciler dişi koyunları kesime göndererek sektörü bırakmayı düşündüklerini dile getiriyor. Bunun sebebi ise tamamen girdi maliyetleri, her ne iş yapıyor olursanız olun, işin sonunda zarar ediyorsanız o işi yapmak istemezsiniz, besicilerde tam olarak bunu düşünüyor” ifadelerini kullandı.

“ASGARİ ÜCRETİN TANIMI DEĞİŞMELİ”

HÜDA PAR olarak esnaf ziyaretlerinde gördükleri tabloyu aktaran Göçer, esnafların ekonomik olarak darboğazdan geçtiğini vurgulayarak refah seviyesinin tabana yayılmadığı taktirde tüm ekonomik büyümelerin eksik kaldığını düşündüklerini dile getirdi.

Göçer, “Suya yüzde 23 zam yapıldı, elektrik, su gibi giderler ciddi anlamda yük olmaya başladı. Özellikle esnaflar kamburlaşmaya başladı keza dar gelirli vatandaşlarımız da asgari ücretle geçinebilecek durumda değil. Bizler asgari ücretin anayasadaki tanımının da değişmesini istiyoruz, asgari ücretin bireyin geçimini karşılayabilecek bir tanım ile değil de ailesi üzerinden geçinebileceği bir tanım alırsa giderler aileye bürünür ve ona göre bir rakam belirlenir. Giderler çok fazla arttı ve buna bir çözümün olması lazım çünkü devlet ne olursa olsun vatandaşının ihtiyacını gidermek zorunda, sosyal devlet anlayışı da bunu gerektirir” açıklamalarında bulundu.

“SİYASETİN VE MUHALEFETİN DİLİNİN DEĞİŞMESİ LAZIM”

Halkın sorunlarını iktidara iletme makamında olduklarını söyleyen Göçer, “Bizim asıl görevimiz vatandaşımızın sorun ve sıkıntılarını iktidara iletmek ve çözüm bulmaktır. Sorunları çözme makamında olmasak da iletme makamındayız HÜDA PAR olarak muhalefet anlayışımız budur. Siyasetin ve muhalefetin dilinin değişmesi lazım. Mümkün mertebe Gaziantep’in sorunlarını dile getirerek bu bağlamda neler yapılabilir bunun için uğraşıyoruz amacımız bu” şeklinde konuştu.

“SİYASİ ARENADA UZUN SOLUKLU YOL YÜRÜMEYİ UMUT EDİYORUZ”

Gaziantep’te çalışmalarını en üst düzeyde yürütmeye gayret ettiklerini ifade eden HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, “Şunu gerçekten iddia edebilirim; teşkilatımız kadar sahada olan başka bir teşkilat daha yok. Halka nasıl hizmet etmemiz gerektiği temel düşüncemiz, sadece koltuk ve makama bağlı kalmak bizim için yanlış bir şey bu sebeple olabildiği kadar sahada olmaya çalışıyoruz. Siyasetin asıl amacı ve hedefi de bu olmalı. Siyasette halktan kopuk olduğunuz, halkın sözlerini ifade etmediğiniz müddetçe uzun vadede yol yürüyemezsiniz. Siyasi partilerde teşkilatlanma konusunda eksiklikleri görebiliyoruz, iç ağ siyasi yapısı zayıf düşüyor, bizim böyle bir durumumuz yok. Biz kadın, genç, il ve ilçe teşkilatlarımızla birlikte çalışıyoruz ve uzun vadede bir yol katetmeyi ve siyasi arenada uzun soluklu yol yürümeyi umut ediyoruz” cümlelerine yer verdi.  

Editör: Haber Merkezi