Baklavaya yapılan zammın bilinen markalar tarafından yapıldığının altını çizen Katmerci, odanın belirleyeceği zammın yılbaşından sonra belli olacağını dile getirdi.

Bazı markalarının yaptığı zammın ardından baklava tekrar gündem oldu. Bir baklava üreticisinin fiyat listesinde güncelleme yapması sosyal medyada vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanmıştı. Gaziantep Doğuş Gazetesi olarak zam olayını Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci’ye sorduk. Başkan Katmerci, Gaziantep genelinde baklavaya bir zam yapılmadığını, oda esnaflarının bu zammın dışında olduğunu ve fıstıklı baklavanın hala 310 TL’den satıldığını söyledi.

“ODAMIZCA BİR ZAM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası olarak baklavaya belirlenen satış fiyatının 310 TL olduğunu aktaran Başkan Katmerci, “Odaya kayıtlı olan üyelerimiz bu tarifenin atlında satış yapabilir ancak bu fiyatın üzerine kesinlikle satış yapamaz. Zam yapan firmalar bize bağlı değil. Bize bağlı olmayan baklava sektöründe tanınmış bazı markaların yaptığı zamlar sanki bütün baklava fiyatlarında bütün işletmeler için yapılmış bir zam olarak algılanıyor. Ancak biz oda olarak baklava fiyatlarında yeni bir tarife yayınlamadık. Bizim tarafımızdan yapılacak zam ise yılbaşından sonra giderlerin ve asgari ücretin açıklamasına göre şekillenecek. Dediğimiz gibi şu an bizim tarafımızdan yapılmış bir zam söz konusu değil. Bu zam marka firmaların kendi tarifeleridir” dedi.

Editör: Haber Merkezi