Açılış konuşmalarını gerçekleştiren GAGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yiğitcan Konukoğlu, toplantıda, enerji verimliliği ve dijitalleşmenin önemine dikkat çekti. 

Enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasının ülke olarak öncelikler arasında yer aldığını ifade eden Konukoğlu, bu alandaki çalışmaları ilgiyle izlerken enerjinin verimli kullanılması noktasında her bir ferde de önemli görevlerin düştüğünü vurguladı.

Enerjinin verimli kullanılmasıyla daha yaşanabilir bir dünyanın kurulabileceğini, kaynakların israf edilmeyeceğini ve kıtalar arası olumsuzlukların da daha az olabileceğini belirten Konukoğlu, "Biz GAGİAD olarak dijitalleşmeyle gelen fırsatları yakından takip ediyoruz. Hemen her fırsatta üyelerimiz ve iş dünyasıyla dijitalleşmenin son trendlerini yakalayabilmek için organizasyonlara imza atıyoruz. Ama bugün, sadece bizim değil çocuklarımızın dahi geleceğini, yaşamını doğrudan etkileyen bir alan üzerinde konuşacağız. Sürdürülebilir enerjilerimizin verimli kullanılması noktasında bugün Levent Bey de önemli bilgiler aktaracağına inanıyorum." diye konuştu.

ENTES Elektrik Genel Müdürü Levent Fadıloğlu da dijitalleşme ve enerji konularının özellikle son yıllarda dünyanın gündemi haline geldiğini anlattı. 

Bu konuların aslında dünyadaki savaşları çıkaran, coğrafi ve politik bir çok şeyi etkileyen en sıcak gelişmeler olduğunu dile getiren Fadıloğlu, şöyle konuştu:

"Enerjide dijitalleşmenin sağlanmasıyla çok önemli tasarrufların elde edilebileceğini unutmamak lazım. Elbette ki bu tasarruf rakamı, işletmenin sektörüne ve büyüklüğüne göre değişebiliyor. Ancak bazı sektörlerde elde edilebilecek tasarruf milyon avroları bulabiliyor. Özellikle çok ciddi üretimin olduğu otomotiv gibi yerlerde... Yapılacak şey, küçücük bir şey belki ama önden gerekli önlemleri aldığınız takdirde çıktısı bu kadar büyük olabiliyor."

Bu teknolojiyi kullanmak isteyen iş dünyasının temsilcilerine önerilerde bulunan Fadıloğlu, "Bu işe başlarken öncelikle kendi firmanızın ihtiyaç duyduğu, eksikleri tespit edip birlikte çalışacağınız çözüm ortağına şirketinizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlatın. Sonrasında ise sizin firmanıza uygun şekilde önerilecek projeler üzerinde çalışın. Çünkü hazır bir şablon her firmada benzer ve kesin çözüm üretmez. Biz de o yüzden birlikte çalışmayı planladığımız firmalara seve seve gidip incelemelerimizi yaptıktan sonra kişiye özel çözüm önerileri getirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

40 yıldır faaliyet gösterdikleri enerji sektörünün kalbinde yer alan ENTES'in çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi veren Fadıloğlu, daha sonra katılımcıların da sorularını yanıtladı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yiğitcan Konukoğlu, toplantının sonunda Levent Fadıloğlu'na teşekkür ederek plaket ve GAGİAD Hatıra Ormanında adına dikilen ağaç dikim sertifikasını takdim etti.

Editör: Haber Merkezi