Gaziantep Valisi Davut Gül, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ile birlikte Gaziantep Yardım Vakfı'nı ziyaret etti.  Vali Gül ve Müftü Hazırlar, önce Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı M. Turgay Eren ve vakıf yöneticileri ile sohbet etti, daha sonra da vakıf binasında incelemelerde bulundu. Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı M. Turgay Eren, 1993 yılından bu yana ırk, din ve dil ayrımı gözetmeden hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

EREN: GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYORUZ

Vakfın faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Eren, "Gerçek ihtiyaç sahibi ailelere yönelik gıda ve ihtiyaç maddesi yardımı yapıyoruz. Bu ailelerimizin okula giden öğrencilerine burs veriyoruz. Kurban Bayramında modern kesimhanemizde yaklaşık 400 kurban kesilmesini sağlayarak, vatandaşlarımıza kolaylık sağlıyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Çünkü, yoksulluğu ancak eğitimle ortadan kaldırabiliriz. Yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına büyük özen gösteriyoruz. Bu özelliğimizden dolayı da hayırseverlerimizin vakfımıza olan ilgisi her geçen gün artıyor. Hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

VALİ GÜL: HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Vali Davut Gül, vakıf çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra, "Bizim geçmişten gelen bir vakıf geleneğimiz var. Bu nedenle sizlerin varlığını ve faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Sizler ve sizin gibi diğer vakıflarımız, yaptığınız yardım faaliyetleri ile bir taraftan dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirirken, diğer taraftan da devletin yükünü hafifletiyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Evinizden, işinizden ve kendinizden ayırdığınız zamanla hayır işlerine koşuyorsunuz. İyi ki varsınız. Allah sayılarınızı artırsın" şeklinde konuştu.

 MÜFTÜ HAZIRLAR:  GÜVEN TESİS ETMEK ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar da, ziyaret sırasında kısa bir konuşma yaptı. Müftü Hazırlar, "Dinimiz iyilikte ve hayırda yarışmayı emrediyor. Sizler de bunu fazlası ile yapıyorsunuz. Güven tesis etmişsiniz. Bu takdir edilecek bir başarıdır. Hepinizi kutluyor, tebrik ediyorum. Ayrıca hayırda önemli olan devamlılıktır. Yaklaşık 30 yıldır bu hizmeti kesintisiz sürdürüyor olmanız çok değerlidir. Özellikle eğitime yönelik hizmetlerinizi çok kıymetli buluyoruz" diye konuştu.

Vali Davut Gül, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve vakıf yöneticileri daha sonra vakıf merkezini gezerek, vakfın gıda, giyim ve ev eşyası bölümleri ile kesimhanesinde incelemelerde bulundu ve bilgi aldı. Ziyaretin sonunda Vali Davut Gül ve Müftü Hüseyin Hazırlar, vakıf yöneticileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Haber Merkezi