Otobüs sayıları ve seferlerinin yetersiz olmasının vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çeken Başkan Göçer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak otobüs sayı ve seferlerinin artırılmasını istedi.

Toplu taşıma araçlarında vatandaşların rahat bir yolculuk yapması için gerekli imkanların sağlanması ve otobüs ile sefer sayılarının artırılması için çalışmaların başlatılması gerektiğini ifade eden Göçer, toplu taşımada karşılaşılan sorunlara çözüm bulunmasının elzem olduğunu belirtti.

Vatandaşların her geçen gün nüfusu artan Gaziantep'te şehir içi toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden yakındığını, bu konuda çok ciddi şikayetler aldıklarını ve toplu ulaşımda yaşanan sorunlara bire bir şahit olduklarını belirten Göçer, vatandaşın mağdur edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Toplu ulaşımda yaşanan sorunları yerinde tespit ettiklerini belirten Göçer, hafta içi her gün işe ve okula gitmek isteyenlerin tercih ettiği toplu taşıma araçlarında vatandaşın araç sayısının yetersiz ve seferlerin az olması nedeniyle kalabalık araçlarda yolculuk etmek zorunda kaldığına dikkat çekti.

Akaryakıta yapılan zamlardan sonra vatandaşların bütçelerini sarsan akaryakıt giderini en aza indirmek için toplu taşıma araçlarını tercih etmeye başlamasıyla toplu ulaşımdaki yoğunluğun daha fazla arttığına dikkat çeken Göçer, yolcu sayısının artmasıyla, araç ve seferlerin yetersiz olmasından dolayı toplu taşıma araçlarında vatandaşların nefes alamayacak kadar tıka basa yolculuk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Her geçen gün büyüyen ve nüfusu hızla artan Gaziantep’te toplu taşıma araçlarının yetersiz kalmasının duraklarda uzun kuyrukların oluşmasına neden olduğunu, kimi bölgelerde araç ve sefer sayısının da az olması nedeniyle vatandaşların uzun süre toplu taşıma araçlarını beklemek zorunda kaldığını ifade eden Göçer, dolup taşan ve adeta nefes alacak yerin kalmadığı toplu taşıma araçlarında eziyet çekerek yolculuk yapan vatandaşların, ulaşım sorununun ivedi şekilde çözülmesini istediğini belirtti.

“Toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk vatandaşı mağdur etmektedir”

Yıllardır bir türlü çözülemeyen ulaşım sorununun vatandaşları canından bezdirme noktasına getirdiğini belirten Göçer, “Toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluk vatandaşı mağdur etmektedir. Toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk vatandaşın seyahat konforunu etkilemektedir. Özellikle sabah, akşam ve yoğun olan bazı saatlerde duraklarda uzun süre beklemek zorunda kalan vatandaşlar, araca bindiklerinde ayakta ve sıkışık bir şekilde yolculuk yapmak zorunda kalmaktadırlar. Duraklarda uzun süre bekleyen vatandaşlar her gelen otobüse el kaldırmalarına rağmen her gelen otobüs tıka basa dolu olduğu için durakta bekleyen yolcuları alamadan gitmektedir. Durum böyle olunca da işe, okula, hastaneye ve gitmesi gereken yere gitmek isteyen vatandaşlar gidemiyor veya geç kalıyor.” dedi.

“Otobüs ve sefer sayıları arttırılmalıdır”

Otobüslerin taşıma konusunda yetersiz kalmasının ciddi mağduriyetlere neden olduğunu ifade eden Göçer, “Otobüs sayı ve seferlerinin yetersiz olmasından dolayı yolculuk özellikle uzun güzergâhlarda sefer yapan otobüslere binen vatandaşlar için adeta işkenceye dönüşüyor. Yolculuk konforu yolcuların memnuniyetini sağlayacak en önemli etkendir. Elbette bu kadar kalabalık olan, büyüyen ve nüfusu her geçen gün artan bir şehirde ulaşımda yaşanan sıkıntılara bir an anda çare bulunması kolay olmayacaktır. Ancak bir takım uygulamalarla, alınacak önlemlerle toplu ulaşımda yaşanan sıkıntılar aza indirilebilir. Örneğin mesai saatinin başladığı ve bittiği, öğrencilerin okula gidip geldiği saatlerde otobüs ve sefer sayısı artırılarak vatandaşın yaşadığı mağduriyet giderilebilir. Zaten bizim de gözlemlerimizde yoğunluk özellikle mesainin başladığı, bittiği, öğrencilerin okula gidip geldiği, yani sabah ve akşam saatlerinde yaşanıyor. Bu saatlerde otobüs ve sefer sayılarının artırılmasıyla toplu ulaşımda yaşanan sıkıntılara ve vatandaşın bu anlamda yaşadığı mağduriyetlere çözüm bulunabilir. Hafta içi mesai saatlerinde sefer sayılarının arttırılması ile yolcu yoğunluğunun azalması, yolcuların daha konforlu yolculuk yapmasına olanak sağlayacaktır. Çözüm bulunmadığı takdirde vatandaşlar ya çok kalabalık araca binmek zorunda kalmakta ya da duraklarda daha az kalabalık araç için bekleyerek aşırı zaman harcamaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“Toplu taşımada yaşanan sorunlar çözülmelidir”

Toplu taşımada yaşanan sorunlar nedeniyle imkânı olan vatandaşların özel araçlarını kullanmak zorunda kaldığını ve bu durumun şehir trafiğini içinden çıkılmaz bir kaosa sürüklediğine dikkat çeken Göçer, “Şehir içindeki trafik yoğunluğu nedeniyle özel araçlarını kullanan vatandaşlarda saatlerce trafikten çıkamıyor. Özellikle Karagöz ve Suburcu Caddesi, Tüfekçi Yusuf Bulvarı, Şehreküstü, Perilikaya Kavşağı, Düztepe, Eski Dülük Caddesi, Çimento Kavşağı, Yukarıbayır ve Tugay bölgesi gibi birçok bölgede trafik adeta çileye ve çekilemez bir duruma dönüşüyor. Özel ulaşım imkânı olmayan ve toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalan vatandaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyor. Gaziantep’in ulaşım sorununu çözmek için tek çıkar yol olan toplu taşımada yaşanan sorunları çözmekle sağlanabilir. Gazianteplilerin toplu taşıma hizmetinden ilk beklentisi kalabalığa çare bulunmasıdır.” şeklinde konuştu.

“Uygun olan her durağa mutlaka kart dolum cihazı konulmalıdır”

Şehrin genelinde otobüslere binilen noktalarda kart dolum merkezlerinin sayısının da yetersiz olduğuna dikkat çeken Göçer, “Şehir merkezi ve tramvay hattının duraklarında kart dolum cihazlarından yeterince bulunmaktadır. Fakat kenar mahallelerde bu sıklığı görememekteyiz. Her ne kadar toplu taşımaya binme için online dolum hizmeti ve banka kartları ile biniş mümkün olsa da halen toplumda online bankacılık hizmetini kullanmayan/kullanamayan vatandaşlar bulunmaktadır. Kartında limiti olmayanlar veya dolum yapmak isteyen vatandaşlar bu anlamda mağduriyetler yaşamaktadır. Uygun olan her durağa mutlaka kart dolum cihazı konulmalıdır.” diye konuştu.

Şehir merkezi de dahil hiçbir yerde kapalı otobüs durağının bulunmadığını söyleyen Göçer, bu konuda da Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak, durakların uygun noktalara yapılması, vatandaşı yazın güneşten, kışın da yağmur ve soğuktan koruması gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi