LGS VE YKS’de aldığı başarılarla adından söz ettiren Gürsoy Cemre özel Eğitim Kurumları Lisanslı Gaziantep Doğa Koleji, düzenleyeceği bursluluk sınavı ile başarılı öğrencilere Doğa’lı olma fırsatını sunuyor. 14-15 Ocak 2023 tarihlerinde, Gürsoy Cemre Özel Eğitim kurumları Lisanslı Gaziantep Doğa Koleji kampüsünde uygulanacak olan bursluluk sınavına başvurular şimdiden rekor seviyeye ulaştı.

 

Son Başvuru Tarihi 13 Ocak 2023

 

2023-2024 eğitim-öğretim yılına hazırlık sürecinde Doğa’lı olacak öğrencilerin katıldığı bursluluk sınavına bu yıl 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri, sınavdaki başarılarına bağlı olarak, %100’e varan burs imkanı kazanacak. Son Başvuru tarihi ise 13 Ocak 2023’tedir.  

 

Gürsoy Cemre Özel Eğitim Kurumları Lisanslı Gaziantep Doğa Koleji Kampüs Müdürü Yusuf Yapıcı “Gaziantep şehrimizin hangi köşesinde, hangi imkanlarla yaşıyor olursa olsun, iyi eğitim alan her çocuğun hayatını değiştirme potansiyeli olduğuna inanıyor; eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı görev kabul ediyoruz. İyi eğitim almış nesiller, günümüz bilgi çağında şehrimizin ve ülkemizin en önemli hazinesidir” dedi.

 

Bilimsel Süreç Becerileri Kazanıyorlar

 

Proje modelli eğitim anlayışıyla öğrencilerine 21. yüzyılın gerektirdiği tüm yeterlilikleri kazandırmayı hedefleyen Gürsoy Cemre Özel Eğitim Kurumları Lisanslı Gaziantep Doğa Koleji öğrencileri; bilimsel süreç becerileri kazanarak, doğayı ve olayları bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirebiliyor. Öğrenciler; araştırma, inceleme, problem çözme, iletişim, fen okur yazarlığı, teknoloji okur yazarlığı, eleştirel ve yaratıcı düşünme, iş birliği yapabilme becerileriyle donatılarak, akranlarıyla birlikte dünyanın ve yaşadıkları yüzyılın gereklerine uygun şekilde yetişiyor.

 

Yeteneklerini Hayata Geçirme Şansı...

 

Öğrenciler; 21. yüzyıl becerilerinin yanı sıra bilgiye ulaşma, girişimcilik ve disiplinler arası iş birliği becerilerini de geliştirerek kendi yeteneklerini hayata geçirme şansına sahip oluyor. Tüm öğrencilerini ayrı ayrı titizlikle değerlendirdiklerini ifade eden Kampüs Müdürü Yusuf Yapıcı “Öğrencilerimizin kişilik özellikleri ve yönelimleriyle öğrenme stillerini saptayarak ilgi ve yeteneklerine uygun projeler tasarlamaları ve uygulamalarını sağlıyoruz. Böylece daha önce dünyada uygulaması çok az olan, merak, ilgi ve yetenekle birleşen bilimsel projelerin aynı potada birleştirilmesi sağlanarak öğrencilerin öğrenme motivasyonlarını artırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Eğitimi, “öğrencinin entelektüel ve sosyal gelişimini etkileyen, kişiliğini biçimlendiren önemli bir olgu” şeklinde ifade eden Gürsoy Cemre Özel Eğitim Kurumları Lisanslı Gaziantep Kampüs Müdürü Yusuf Yapıcı  merak eden, tartışan, sorgulayan, problem çözen, girişimci, sorumluluk alan, düşünme becerileri gelişmiş ve öz düzenleme yapabilen bireylerin, yalnızca bilgi aktarmaya dayalı modellerle yetiştirilemeyeceğinin de altını çizdi.

 

 “Öğrencilerimizin; okulda edindikleri kazanımlara yönelik proje yapan, merak eden, araştıran, sorgulayan, bilimsel bilgi, teknoloji üreten, yaratıcılıklarını kullanan, problem çözen, strateji üreten gençler olmalarını istiyoruz. Proje tabanlı öğrenme biçimi; problem çözme, araştırma, inceleme, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi akademik başarıyı olumlu etkileyen beceriler kazanmaya olanak tanıyor. Bu başarı öğrenci ve kurum arasında güçlü bir bağ yaratıyor.”

Editör: Haber Merkezi