Yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek amacıyla gerçekleştirdikleri projenin çağrılarını açıklayan KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, “İmalat Sanayinde Dijitalleşme başlıklı çağrılar, akıllı dijital teknolojileri yerli imkanlarla geliştiren veya bu teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ’lere yönelik olarak tasarlandı” dedi.

KOSGEB’in 2019 yılından bu yana imalatçı KOBİ’lere yönelik yaptığı ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ çağrıları genişletildi. KOSGEB, teknoloji geliştiren KOBİ’ler için KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı’nın destek ve üst limitlerinde de artırma yaptı.

PROJE, DİJİTALLEŞTİRİLMİŞ İŞ SÜRECİ SAYISINI ARTTIRMAYI AAMAÇLIYOR

Proje Teklif Çağrısının ilk adımının imalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi olduğunu dile getiren KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, “Yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek amacı ile ilk çağrımızı açmış bulunuyoruz. İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması ve İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılmasına ilişkinde çağrılarımız var. Burada amaçladığımız İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle iş birliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmaktır” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE’NİN SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİK GELİŞİMİNE VE KALKINMASINA KATKI SAĞLAYACAKTIR”

‘Tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz açısından özellikle sanayi sektöründe gerçekleşecek verimlilik kazanımları sürdürülebilir büyüme açısından başat bir rol üstlenmektedir’ diyen İl Müdürü Paksoy, “On Birinci Kalkınma Planının, üretim ve verimlilik odağı doğrultusunda, İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması suretiyle katma değerli üretim yapısına geçiş Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik gelişimine ve kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda işletmelerin modern teknolojiler ve iş modelleriyle çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, ürün ve üretim süreçlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesi ile imalat sanayi KOBİ’lerinin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttırılması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“KOBİLER’İMİZ İÇİN BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, proje başvurulu tarihlerini hatırlatarak, “Proje Başvuru Tarihleri 13 Aralık 2022 – 11 Ocak 2023 olup başvuru sistemi 11 Ocak 2023 günü saat 23:59’da başvuruya kapatılacaktır. Bu kapsamda Kamuoyuna yapacağınız bilgilendirme ilimizde faaliyet gösteren KOBİ'lerin KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programından azami ölçüde faydalanması açısından büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi