İtfaiye Eğitim Amirleri tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Merkez İtfaiye Binası’nda verilen eğitimlerde miniklere, yangın, yangın anında yapılması gerekenler, acil durum çağrı numarası olan 112, afet çantası hakkında bilgiler verildi.

Merkez itfaiye binasına gelen Emrullah Şule Anaokulu öğrencileri, yelek ve şapkalarını giydi, hayallerindeki mesleklerden olan itfaiyecileri karşılarında görünce merak ettiği soruları sordu. Yaklaşık 30 dakika süren eğitimin sonunda minikler itfaiye personelleriyle beraber su sıkarak tecrübe yaşadılar.

53 BİN ANAOKULU VE KREŞ ÇAĞINDAKİ ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLDİ

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, şehir genelinde yürüttüğü bilinçlendirme çalışmaları kapsamında toplamda 242 bin vatandaşa ulaştı. Eğitimleri alanlar arasında 160 bini ortaokul ve lise çağında gençlerden oluşurken 53 bini anaokulu ile kreş çağındaki minikler oldu. Eğitimler okulların yanı sıra fabrikalar, kamu kurum ve kuruluşlarla tesislerde sürüyor.  

YILMAZ: HER ZAMAN EĞİTİM ÇALIŞMALARINA ÇOK AĞIRLIK VERDİK

Eğitimler hakkında açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, eğitimlerin her yaşta insanı afetlere ve yangınlara karşı bilinçlendirmek, eğitmek ve duyarlı hale getirmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Malum afet acil durum bunun içinde deprem, sel, yangın gibi durumlar var. Bunlar hayatın bir parçası olduğu için bu anlamda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Biz Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak bir yandan müdahale çalışmaları, bina ve tesis denetimlerine devam ederken önemli bir işimizde vatandaşımızı bilinçlendirmek eğitmek. Bugün yaptığımız gibi biz eğitim çalışmalarına çok önem verdik. Burada gençlere ve çocuklara önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak gerek yardım, duyarlılık, yangınlara müdahale, acil çağrı, acil durum yönetimi gibi psikolojiyi hazırlamak yönünden yoğun gayret içerisindeyiz.”

BURADA ÇOCUKLARA YAŞANAN DURUMLARDA PANİK YAPMAMALARI GEREKTİĞİNİ, SAKİN KALMALARINI ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Miniklere verilen eğitimlerin içeriğinden bahseden Başkan Cafer Yılmaz, okullara ziyaretlerde bulunulduğunu vurgulayarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Burada çocuklara yaşanan durumlarda panik yapmamaları gerektiğini, sakin kalmalarını öğretmeye çalışıyoruz. Yangın ve diğer durumlarda ‘ne yapacaklar?’, ‘Nereyi arayacaklar?’ bunu çalışıyor, yeni çağrı numaramız 112’yi öğretiyoruz. Evde bazen büyükler zor durumda olabilir, çocuklarımız hemen 112’yi arayabilir küçük hamlelerle bunu halledebilirler. Yani çocuklarımıza olası bir acil durumda ‘Nasıl hareket etmeleri gerekir?’ bunu öğretiyor ve böyle durumlarda can ve mal kayıplarını azaltmak ve onların hayata daha güçlü ve sağlam bağlanmasını sağlıyoruz.”

OKUL MÜDÜRLERİMİZ SON DERECE AÇIK VE HİÇBİR KISITLAMA OLMADAN EN UYGUN VE KISA YOLLA BİZE ULAŞABİLİR

Konuşmasının son bölümünde ise Yılmaz, talepte bulunan bütün okullara yardımcı olacaklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Okul müdürlerimiz telefonla, e- posta, sosyal medya hesapları, ilçe milli eğitim müdürlükleri, kaymakamlıklar, resmi yazılarla son derece açık ve hiçbir kısıtlama olmadan en uygun ve kısa yolla bize ulaşabilir takip edip programlayabiliriz. Ekiplerimiz hazır. Gerek burada gerek okullarında gelip eğitim verebiliriz. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Gerek okullarda gerek evlerde muhakkak bu bilincin olması gerekiyor. Sık sık depremler yaşanıyor yangın her an yaşanabiliyor. Bu durumun bir gerçek olduğunun farkına varıp muhakkak hazırlıklı olmak gerekiyor.”

Editör: Haber Merkezi