Sağlık bakanlığına, il sağlık müdürlüğüne dilekçe ile mevcut bölgenin milletvekillerine ise sözlü olarak taleplerini dile getirdiklerini söyleyen vatandaşlar iki yıldır eksiklerin giderilmediğini iddia etti. 

Hastane başhekimi Uz.Dr Mustafa Yıldız, Acil servis hizmetleri hekim sayısının 27, Uzman hekim sayısının 30, Diş hekim sayısının 7 olduğunu ve bir hekimin ise gebelik izninde olduğunu belirtti. 

Gaziantep'te İl Sağlık Müdürlüğü tarafından haftada bir gün gündüz saatlerinde kardiloji doktoru temin edildiğini dile getiren hastane doktorları, "Acile gelen hastalarımızı şehir dışına göndermek zorunda kalıyoruz, Nüfus oranı İslahiye 60-70 bin, Nurdağı 30 bin toplamada 100 bin kişi için bakanlık verilerine göre EMAR cihazı talebimiz karşılanmamaktadır. Nurdağı Hastanesi'nde de aynı sıkıntıyı yaşamakta. Hastalarımızı anlaşmalı olarak bir gün gecikmeli de olsa Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne ve 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne yolluyoruz" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar yetkilelere, "Şehrin yarısında Suriyeli kardeşlerimiz ile yaşıyoruz 150 bin kişi bir tek hastanede tedavi olmak zorunda, randevu için günlerce beklemek zorunda kalıyoruz. Diş hastanesi için bölgemizin vekilleri, siyasetçileri, Sağlık bakanlığı komisyonunda görevli olan Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan , Eczacı İrfan Kaplan, Dr. Hüseyin Filiz vekillerin hem Nurdağı için hemde İslahiyeliler için sağlık bakanı Fahrettin Koca beye taleplerimizi ve eksiklerimizi bildirmelerini istiyoruz Hastalarımız imkansızlık içerisinde can vermekte. İslahiye -Nurdağı üvey evlat muamelesi görüyor" cümleleri ile seslendiler. 

Editör: Haber Merkezi