Açılışa Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Abdulkadir Duran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Kılıçparlar, Fındık ve Güzel aileleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehitkamil İlçesi Fıstıklık Mahallesine yapılan Grand Halı Anaokulu’ nun açılış töreninde konuşan Vali Davut Gül; “ Grand Halı, Fındık ve Güzel ailelerinin ortaklığı ile kurulmuş özel bir aile. ‘Gaziantep Eğitim Şehri’ derken bunun bir slogan olmadığını yaşayarak gördük. Cumhuriyet tarihinde yapılan derslik sayısı kadar derslik sayısına yaklaştık. Ayrıca derslik yapmakla kalmıyor, bir okulun ihtiyacı olan her türlü donanım ve malzemeyi de karşılıyoruz. Bu hafta içerisinde yaklaşık 400.000 kitap dağıtacağız. Gaziantep de kütüphanelerde bulunan toplam kitap sayısı 800.000. Neredeyse yüz yılda biriken kitap sayısı kadar kitabı bir hafta içerisinde dağıtacağız. Biz kendi çocuğumuz için ne istiyorsak Gaziantepli çocuklarımız için de aynısını istiyoruz. Kitap okumasını, spor yapmasını, bir enstrüman çalmasını, akademik olarak başarılı olmasını, meslek edinip kendi ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. Bu konuda desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çok hızlı büyüyoruz, diyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin; “Valiliğimizin koordinesinde her yaştan insanımızın ihtiyacı olan her türlü tesis ile yanlarında olmaya çalışıyoruz. Gaziantep modeli birlikte iş yapma modeli. Ecdattan aldığımız ilham ve güç ile çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz, çünkü onlar bizim yarınlarımız. Okul öncesi dönemi çocuklarımızın eğitimi için çok önemli. Hayırseverlerimize destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Gaziantep modeli Türkiye modeli olma yolunda. Dokunduğumuz her çocuk gelecekte Türkiye’yi inşa edecek. Bunu birlikte başaracağız.” sözleri ile konuşmasını bitirdi.

Hayırsever Mustafa Fındık; “ Grand Halı ailesi olarak eğitime her zaman destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz.” diyerek eğitime ne kadar değer verdiklerini vurguladı.

Hayırsever Yusuf Ziya Güzel yaptığı konuşmada; “Hayatta en zor şey bir insanı yetiştirmektir. Atalarımız tarih boyunca eğitime çok önem vermişlerdir. Grand Halı ailesi olarak ‘Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü Yılında 100 Hayırsever’ projesine destek vermiş olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Kurdele kesimiyle gerçekleşen açılışın ardından protokol üyeleri ile hayırsever Fındık ve Güzel   aileleri okulu gezerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi