Mil-Sen Konfederasyonu ve Mil-Bürosen Gaziantep İl Başkanı Çağlayan Erdal Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarına ilişkin düzenlemeler konusunda mesaj verdi. Başkan Erdal yaptığı konuşmada; “Kamuoyunda sendikalara %2 barajı olarak bilinen yasa mecliste kabul edilmiş ve bugün itibariyle resmî gazetede yayınlanmıştır. Açıkça anayasaya aykırı bu düzenlemenin mecliste grubu bulunan partiler tarafından anayasa mahkemesine taşınacağı basına yansımıştır. Daha önce uygulanmak istenen %1 barajının yürütmesi Danıştay tarafından durdurulmuştu. Ayrıca bizlerde gerek bireysel başvuru yolunu gerekse diğer hukuki yolları sonunda kadar kullanacağız” dedi.

Mil-Sen Konfederasyonu ve Mil-Bürosen Gaziantep İl Başkanı Erdal Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarına ilişkin düzenlemeler konusunda haklarına değinirken aksi durumda hukuki yollara başvuracağını dile getirdi. Başkan Çağlayan Erdal Konuşmasında “Burada gözden kaçırılmaması gereken husus şudur; Kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarına ilişkin düzenlemeler iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeler ile belirlenmektedir.2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme halen yürürlüktedir. Bu nedenle çıkarılan yasanın uygulanacağı ilk tarih 2024 Ocak ayıdır. Kanun metnindeki geçici madde bunu işaret etmektedir. Alanında uzman hukukçularımızın görüşleri bu yöndedir. Eğer aksi bir uygulama yapılırsa sendika olarak derhal hukuki yollara başvuracağımızı belirtiyor ve netice alacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çağlayan Erdal güven mesajı verirken “Değerli arkadaşlarımız; Hile ve desiselerle iradenizi yanıltmaya, aklınızı bulandırmaya çalışan adı yetkili kendi etkisiz sendikalara itibar etmeyiniz. Biz Mil-Büro Sen olarak haksızlık karşısında susmayacağız, çünkü biliyoruz ki haksızlık karşısında susan, hakkı ile birlikte şerefini de kaybeder” dedi.

Editör: Haber Merkezi