Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür iş birliğinde ve Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ayhan Özer ile Doç. Berna Özlem Özcan’ın küratörlüğünde düzenlenen Uluslararası Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi 29 Aralık 2022 tarihinde Eski Havra Binası’nda açıldı. Tamamı doğadan elde edilen materyallerle hazırlanan tasarımlardan oluşan Doğa Sanatı kapsamında düzenlenen sergiye 18 ülkeden 43 sanatçı tasarımlarının fotoğraflarıyla katıldı.

ÖZER: DOĞAL MEKÂNLARDAN ELDE EDİLEN MATERYALLERLE TASARIMLAR ÜRETİLDİ.

Serginin açılışında konuşma yapan küratör Doç. Dr. Ayhan Özer, serginin düzenlenmesine katkıda bulunan Gazikültür Genel Müdürü ve GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’a, GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay’a ve Patika Group adına Varol Topaç’a teşekkürlerini iletti.  Toprakart Groupöncülüğünde düzenlenen bu sergi için Özer, “Uluslararası Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi’ne her bir kıtadan toplam 18 ülkenin doğa sanatçıları katıldı. Sanatçılar, başka hiçbir malzemeyi kullanmadan, sadece doğal mekânlardan elde ettikleri materyallerle tasarımlar ürettiler ve bunların görsellerini bizimle paylaştılar. Böylesine büyük çaplı bir uluslararası serginin şehrimiz için tarihsel öneme sahip Eski Havra Binası’nda gerçekleşmesinden mutluluk duyuyorum” sözleriyle serginin önemini belirtti.   

YAKAR: ŞEHRİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR ANLAM TAŞIYOR

Eski Havra Binası’nda düzenlenen etkinliğe katılan GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, kadim bir şehir olan Gaziantep’in tarihi mekânlarında yapılan kültür üretimi konusunda memnuniyetini dile getirdi. Yakar, Gazikültür ’ün ev sahipliğinde ve Gaziantep Üniversitesi’nin uluslararası düzeyde düzenlediği bir sanat etkinliğini sanat severlerle buluşturmaktan duyduğu mutluluğu, “Eski Havra Binası’nda düzenlenen Uluslararası Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi hem üniversitemiz hem de şehrimiz için büyük bir anlam taşımaktadır” sözleriyle ifade etti.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Yılmaz ise ekolojiye ve doğanın sürdürülebilirliğine dikkat çeken sanatın çevre farkındalığı yaratmak açısından önemine işaret ederek, serginin küratörü Doç. Dr. Ayhan Özer’e ve eserleriyle katılım sağlayan sanatçılara teşekkür etti.        

Uluslararası Doğa Sanatı Fotoğraf Sergisi Eski Havra Binası’nda 14 Ocak 2022 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.

Editör: Haber Merkezi