Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldıran ve kadın hizmetleri birimleri, Avukat Meriç Güzel katılım sağlayarak konuşma yaptılar. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldıran’ın gerçekleştirdiği sunuma katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.

KADIN MECLİSİ, HAKLARINI ÖĞRENMEYE VE ÖĞRETMEYE DEVAM EDİYOR

Etkinlik kapsamında konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Teymur, “Biliyoruz ki toplumun en temel birimi olan fertler ve ailenin korunması konusunda kanunlarla belirlenmiş çeşitli tüzük ve kanuni esaslara göre hizmet gerçekleştirilmekte. Biz de kadın meclisi olarak hizmetler yürütülürken şunu fark ettik: Sahada bazı şeyleri çok iyi biliyoruz, bazı konuları ise çok eksik biliyoruz. Bundan dolayı biz özellikle STK temsilcilerimiz ve meclis üyelerimizin bu konuda daha iyi ve daha doğru kanaldan bilgi sahibi olmaları adına bir program düzenleyelim istedik. Özellikle Sayın İl Müdürüm Mustafa Bey’e ve ekibine göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı çok teşekkür ederim. Toplantıya katılan herkese teşekkür ederim hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

DR. BAYRAK, “TOPLUMA YARAR SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, “Kadın, engelli, çocuk ve yaşlı hizmetleri konulu hizmet toplantısı kapsamında pandemi döneminde yapılan çalışmalara dikkat çekmek gerekiyor. Pandemi döneminde toplumun her bir ferdine yardımda bulunmaya ihtiyaçlarına koşmaya çalıştık. Bu dönemde engellilerin ve yaşlıların günlük enerji, vitamin ve bakım gibi ihtiyaçları tespit edildi. Ortalama 68 bin ile 70 bin kişiye evde sağlık hizmetleri desteği sunuldu. Bu konuda da Sayın Bakanımız Fatma Şahin çok büyük desteklerde bulundu. Hizmetlerimize tüm zaman ve durumlarda ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırarak topluma yarar sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

YILDIRAN, “AİLE YAPISI KAVRAMINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Yıldıran kadın, engelli, çocuk ve yaşlı hizmetleri konulu hizmet sunumu yapmak için kürsüde Kent Konseyi ve kadın meclisine teşekkürlerini bildirdi. İl Müdürü Yıldıran konuşmasında, “Bizim çocuk, kadın, engelli, yaşlı, şehit- gazi yakınları ve aileleri kapsayan 5 temel çalışma alanımız var. Temel çalışma alanlarımızda destek merkezleri kurarak maddi ve manevi hizmetlerde bulunmaya çalışıyoruz. Sosyal hizmetler olarak bir şeyler yapmak için çaba harcıyoruz. Gaziantep’te değişen bir aile yapısı var, sosyo- ekonomik destek sağlamaya gayret ediyoruz, değişen olguları temeline oturtarak aile yapısı kavramını korumaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

MERİÇ GÜZEL “AVUKATLAR OLARAK BİZLER DE BİLİNÇLENMELİYİZ”

Kadına şiddete yönelik yapılan bazı uygulamalar ve 6284 sayılı kadınlara yönelik düzenlenen yasadan bahseden Avukat Meriç Güzel, şiddete maruz kalan kadınların korunması konusunda bilgiler vererek alınan önlemlerin caydırıcı olması gerektiğinden bahsetti.

Aile danışmanlığı avukatlığı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da konuşan Güzel, “Avukatlar olarak kadın ve şiddet konularında olayı yıkıcı boyutlara getirmeden önce danışanlarımıza özenle ve bir psikolog gibi yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Yaşanılan şiddet fiziksel olmasa da bunun psikolojik, ekonomik gibi çeşitlendirebileceğimiz davranışsal türleri var. Bizlere başvuran danışanlarımız zaten bu gibi durumlara maruz kalarak yardımımıza başvuruyor. Bizler bu durumda kendimizi geliştirir ve bilinçlendirirsek bir aileyi yıkmaktansa, var olan durumu yapıcı bir şekilde kurtarmaya da gayret edebiliriz” diye konuştu. Güzel, kadın haklarını hukuk çerçevesinde anlatırken sunumuna katılımcıların sorularını cevaplayarak son verdi.

Editör: Haber Merkezi