Ödül töreninde Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye ekonomisinin 2022'nin 9 ayında yüzde 6,2 büyüdüğünü belirterek, "Bu büyüme oranına mal ve hizmet ihracatının katkısı 3,4 puan seviyesinde gerçekleşerek ihracat, büyümenin itici gücü olmaya devam etmiştir" dedi.

Türkiye’nin 254 milyar dolarlık ihracatının 250 milyar dolarının DEİK İş Konseylerinin faaliyet gösterdiği ülkelere gerçekleştirildiğine dikkat çeken DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK’i “debisi yüksek bir nehre” benzetti.

2022 yılında Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı üçüncü ülke olan Irak’ın ülkemizin ticareti açısından önemine vurgu yapan Acar, İş Konseyi olarak ödüle layık görüldükleri kategori olan “medya görünürlüğü”nün önemine şu sözlerle vurgu yaptı: “Bazen sadece başarılı olmanız yetmez, bu başarıyı tüm dünyaya duyurmanız gerekir. Bunu böbürlenmek olarak değerlendirmeyin. İş insanlarının ve karar mercilerinin dikkatini bir alana toplamak için medya görünürlüğü çok önemli. DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi olarak bu ilkemizi hep göz önünde tutuyoruz. Ticari diplomasinin gücünü etkili kitle iletişim mekanizmalarıyla birleştiriyoruz”. Başkan Acar sözlerini sonlandırırken, “Başarı tesadüf değilse mütevazi olmak yerine bunu hedef kitlenize anlatmak ödevinizdir” dedi. DEİK Ticari Diplomasi Ödül Töreni bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi ve 6 kategoride toplam 12 ödül verildi.

Editör: Haber Merkezi