2022 yılında 100 bin TL olarak hibe desteği verilen Uzman Eller Projesi Hibe Desteğine 2023 yılında yüzde 150’ye varan bir artış gerçekleştirildi. Bakanlık olarak Sen Üret Yeter sloganı ile çiftçinin ve üreticinin yanında yer almaya çalıştıklarını dile getiren Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, “Bakanlığımız hibe destek oranlarında arttırıma gitti, üreticimize ve ülke istihdamına hayırlı olsun” dedi.

“PROJE İÇİN 2023 YILI BAŞVURULARI BAŞLAYACAK”

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Haziran 2021'de Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2022-2024 yıllarını kapsayan 4046 sayılı 'Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı' doğrultusunda uygulanmaya başlanan 'Uzman Eller Projeleri' kapsamında 2022'de hibe tutarı, kişi başı 100 bin TL olarak belirlenmişti ve yatırımını tamamlayan bin 23 kişiye de hibe ödemeleri yapılmıştı.

14 Ocak 2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar değişikliği ile uygulanacak projelerin amacına ulaşması, sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmaya katkısını artırmak için hibe tutarı 250 bin TL'ye çıkarıldı.

Ayrıca bakanlık ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan, 'Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü' kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullarından mezunlar da proje kapsamına alınarak hedef kitle genişletildi. Proje için 2023 yılı başvuruları, güncel uygulama rehberinin yayınlanmasının ardından başlayacak.

“HİBE MİKTARINDA BİR ARTI SÖZ KONUSU OLDU”

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan konuya ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasında, “Uzman Eller projesinde hibe miktarında bir artı söz konusu oldu. Hibe desteği 250 bin TL’ye kadar çıkartıldı. Daha öncesinde 100 bin TL’ye kadar verilen bu hibe tutarı 2023 yılı itibariyle 250 bin TL olarak verilecek. Konuyla alakalı resmi duyuru da geldi. Kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden, tarım, orman, gıda ve su ürünleri alanlarında üniversiteden mezun gençlere HİBE desteğini 250 bin TL’ye yükseltildi. Ayrıca tarım ve hayvancılık alanlarında lise mezunu gençlerimizi de Uzman Eller Projesi kapsamına aldık” ifadelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi