‘Birlik yol yapar mı’ diyerek 14 gün gibi kısa bir sürede yaylım alanı olabilmesi için Serintepe Köyü’ne 3,5 km yol açtıklarını dile getiren Türkman, “Kasamızda para olmamasına rağmen, insanlarımız mağdur olmasın diye yol yaptırdık. Bu köyde 30’a yakın üreticimiz, yaklaşık 4 bine yakın küçükbaş hayvanımız var. Bizim bu yolu yapmamız 14 gün sürdü ve yolun sonuna da gölet yaptık. Birlik yol yapar mı? İnsan çaresiz kalınca gerçekten bir yol bulmaya çalışıyor. Yokluk ve zorluktan dolayı o insanların halini bildiğimiz için sıkıntılarını hissettiğimiz için cebimizde belki paramız yoktu ama biz 1-2 ay sonra o kepçelerin parasını ödedik. Yol birliğin işi değil, bizi ilgilendirmiyor, paramız yok diyebilirdik. Odada oturup çayımızı yudumlayıp görmeyebilirdik” diyerek alınan kararın sorgulanması gerektiğine dikkat çekti.

Türkman, “İşimiz ve yaptıklarımızla çok öne çıkıyoruz ve bu birilerinin gözüne geliyor. Sıkıntılara, zorluklara bazı yerlerde engellemelere rağmen biz sorumlu olduğumuz insanların dertlerini çözmeye çalıştık. Banane diyebilirdik ve başımıza da bunlar gelmezdi” diyerek isyan etti.

“ÜRETİCİ AYAKTA KALSIN DİYE ÇABALIYORUZ”

Birliğe ait Süt Toplama ve İşleme Fabrikası önünde de açıklamalarda bulunan Türkman, “Yaklaşık 4 ay önce bu fabrikayı kurduk. O dönemde birlik kasasında yalnızca 254 bin TL para vardı. 2018 yılı sonunda Birlik kasasında bulunan bu miktar ancak 3-4 aylık personel maaşı idi. Bugünde aynı şartlardayız ancak böyle bir fabrika yatırımını bugünkü şartlarda 15 milyon TL bütçe ile hayata geçirebilirsiniz. Ancak bu tesisi hayata geçirerek bir tarih yazdık. Bu süt işleme tesis sayesinde bugün süt aldığımız köylerde sütün fiyatı yükseldi. Birlik olarak küçük üreticilerden süt alıyoruz, üretici ayakta kalsın diye çabalıyoruz. Bugün birileri Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği yönetimini görevden alıyor. ‘’Bu memlekette hiçbir başarı cezasız kalmaz’’ denirdi. Biz de bunu bizzat yaşayarak öğrendik.  Gaziantep’in en modern süt işleme merkezini inşa ettik. Bunu hayata geçirirken, üyelerimizden tek kuruş para almadık, üyelerden alınan aidatları da 35 TL’ye düşürdük. Üreticilerimiz için çalıştık ve bundan da pişman değiliz. Bugün olsa yine aynı tempo ile çalışmaya devam ederim’’ diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: Haber Merkezi