Gaziantep’te hayvanseverleri mutlu edecek bir gelişme yaşandı. Gaziantep’in önemli yerlerinden biri olan üniversite semtinde Veteriner Hekim Şafak Katrancı tarafından ÜniVet veteriner muayenehanesi açıldı.  Açılışta Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Beril Özlem Leylek ve üyeleriyle birlikte Veteriner Hekim Oda Başkanı Meltem Peri’nin katılımı ile gerçekleşti. Açılışa çok sayıda hayvansever ve Katrancı’nın dostları ile coşkulu bir açılış gerçekleşti.

Can dostlarımız için açılan muayenehanede 1 adet ameliyathane, 1 adet laboratuvar, 1 adet sedasyon odası, 1 adet post Op. odası, 1 adet tıraş / banyo odası ve 1 adet şeffaf muayene odası olmak üzere toplam 6 odadan oluşan geniş ve hijyenik bir klinik ortamı açılışı gerçekleşti.

“BAĞIŞ MAMALARI HİZMETİ SUNULUYOR”

Kurdele kesimi ile açılışı gerçekleştirilen Veterinerlik muayene merkezinde kedi, köpek ve kanatlı hayvanlara hizmet verileceğini belirten Uzman Hekim Şafak Katrancı, sokak hayvanlarını unutmayarak bağış mamaları hizmeti sunduğuna dikkat çekerken konuşmasında “Biz herkese maskot anahtarlık, kalem gibi ürünler hediye etmek yerine can dostlarımızı düşünerek mama bağışı yapmayı tercih ettik. Gelen bütün misafirlerimize her gün olmasada elimizden geldiğince haftada bir gün mama bağışı yapmayı düşünüyoruz. ‘Çünkü yaşamak güzeldir, yaşatmak daha güzeldir’ sloganıyla sokak hayvanları yalnız bırakılmamalı. Sokak havyaları bu soğuk günlerde aç kalmasın” şeklinde ifadelerine yer verdi.

HAYVAN SAHİPLERİ OPERASYONLARI İZLEYECEK

Açılışa özel Doğuş Gazetesine muayene merkezini tanıtan Uzman Hekim Katrancı, tedavi görmesi gereken hayvanların buraya geldiklerinde, muayene edilirken hayvan sahiplerinin gerçekleştirilen işlemleri birebir gözlemleyebilmesi için cam ön muayene salonları oluşturularak tasarlandığı ve hayvan sahipleri içi rahat bir şekilde hijyenik koşullarda tüm işlemleri izleyebileceklerine dikkate çekerken “Özellikle cam ön muayene odaları yaptık. Hayvanlarımızın ön muayenesi, aşılaması, basit tıbbi müdahaleleri cam odada yapıyoruz ki hasta sahipleri ve misafirleriz, kendi hayvanına yaptığımız işlemleri gönül rahatlığı ile izleyebilsinler “ ifadelerini kullandı.

“MİSAFİR HAYVAN HİZMETİ SUNUYORUZ”

Hekim Şafak Katrancı “merkezimizde görüntüleme radyoloji odamız var. Gelişmiş teknolojiler ile donattığımız muayene merkezimizde laboratuvarımız; mikroskopumuz, biyokimyamız, hormon cihazımız, hızlı tanı kitlerimiz ile birlikte tam teçhizatla çalışıyoruz. Bu sayede olabildiğince iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte tıraş / banyo odamız, bakım odamız, ameliyathanemiz var. Tasarım itibari ile cam izleme bölümünden yine hasta sahiplerimiz kaygılanmasın diye operasyonu izletiyoruz. Ayrıca operasyon sonrası sağlıklı hayvanları barındırdığımız odamızda dışardan hayvan alarak misafir hizmeti sunuyoruz” şeklinde tanıtımı gerçekleştirdi.

Gaziantep ÜniVet kurdele kesimi ile açılışta konuşan Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği Başkanı Beril Özlem Leylek “ Dilini anlamadığımız bu hayvanları eğitim ve tecrübelerinizle inşallah birçok can dostuna sağlık, sıhhat ve hayat vereceksiniz. Şafak Bey’e hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Veteriner Hekim Oda Başkanı Meltem Peri, hayvan dostları için atılan bu adımdan dolayı mutluluk duyduğuna dikkat çekerken konuşmasında “eskiye oranla çok daha profesyonel muayenehanelerin açılmasından mutluluk duyuyoruz. Genç arkadaşlarımızın çabası sayesinde başarılı işler ortaya konulmasından mutluluk duyuyoruz. Umuyorum burada havyalarımız için bir güzel bir başarı olur” dedi.

Biz de Doğuş Gazetesi olarak Veteriner Hekim Şafak Katrancı’ya başarılar diliyor. Can dostlarımız olan hayvanlar için bu girişimi tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi