Unsu göreve başladığı ilk günden bu yana büyüyen ve gelişen Gaziantep’e kaliteli ve kesintisiz enerji sağlamak için büyük bir tutkuyla çalıştığını belirterek şunları kaydetti: “Elektrik günümüzde her zamankinden daha büyük bir anlamı ifade ediyor. Bu yüzden her işimizde ona her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Elektriğin prizlerimize kadar gelişindeki aşamalardan, dağıtım süreci ise bu nedenle hayati önemde. Binlerce kilometreden oluşan ve kılcal damarlara benzeyen dağıtım şebekesi, yatırım ve bakımlarla operasyonel halde tutulurken, artan talepler daha büyük yatırımlarla karşılanıyor. Saha çalışanlarının hayatları için bir yandan İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına hassasiyetle riayet edilirken, bir yandan da kesintilerden etkilenen tüketicilerin de bir an önce yeniden enerjiye ulaşması hedefleniyor. İşte bu hassas denge içerisinde göreve geldiğim ilk günden bu yana birçok tesis ve yatırımı devreye aldık, enerji arz güvenliği için çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bunlardan Küsget Sanayi Sitesi dönüşümü ve Suriye – Cerablus Enterkonneksiyon Şebeke çalışmalarını ayrıca önemli buluyorum. Bu çalışmaların gelişmiş teknolojilerle çok kısa zamanda tamamlanarak teslim edilmesinde rol oynamaktan dolayı çok mutluyum. Bundan sonra da mesai arkadaşlarımın faaliyetlerimizi aynı dikkat ve hassasiyetle yürüteceğine eminim. Bu vesileyle başta Enerjisa’nın tüm değerli yöneticileri olmak üzere, enerji sektörümüzün ve Gaziantep’in birlikte mesai yaptığımız, sağlam bir koordinasyonla başarılı faaliyetler gerçekleştirdiğimiz tüm yöneticilerine teşekkür ederim.”

Lisans eğitimini 1986 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde tamamlayan Toroslar EDAŞ Gaziantep Dağıtım Operasyonları Bölge Müdürü Mehmet Unsu, 1987 – 2005 yıllarında Türkiye Elektrik Kurumu (TEK) Malatya İl Müdürlüğü, 2005 – 2010 yılları arasında Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Şanlıurfa İl Müdürlüğü ve 2010 – 2013 yıllarında ise TEDAŞ Mersin il Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesiyle Toroslar EDAŞ Gaziantep Dağıtım Operasyonları Bölge Müdürlüğü görevini üstlenen Unsu, Toroslar EDAŞ çatısı altında deneyimli ekibiyle 10 yıl boyunca değerli projelere imza attı.

Editör: Haber Merkezi