Gaziantep’te halkın arasına karışarak milletin sesi olmaya özen gösteren, gündem değerlendirmeleri ile yerel siyasete yön veren AK Parti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, partisinin teşkilatlarına ziyaretlerini sıklaştırırken, seçim hazırlıklarında da çalışmalarını hızlandırdı. 2023 seçimlerinden çıkan sonucun AK Parti iktidarında bir ‘ Türkiye Yüzyılı’ olmasını isteyen Tayyar, muhalefetin seçim çalışmalarına ilişkin eleştirilerde bulundu.

“İKTİDAR İRTİFA KAZANDI”

Geçen yılın ilk yarısında sahadaki üstünlüğün muhalefette olduğunu kaydeden Tayyar, “İktidar çözüm odaklı yüksek performansla irtifa kazanırken, muhalefet umut yerine kaos üretti. Geçen yılın ilk yarısında sahada psikolojik üstünlük muhalefetteydi. Temmuz’dan itibaren bu kasvetli hava dağılmaya başladı ve tarih, AK Parti’yi çağırıyor” şeklinde konuştu.

“PARLAMENTO SEÇİMİNE BAKALIM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun televizyon programında seçime ilişkin değerlendirmelerine atıfta bulunan Tayyar, “Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3’üncü kez aday olup olmayacağına ilişkin tartışma başlatmayacağını söylemiş. ‘Aday olacaksa buyursun olsun, buna millet karar verecek, bu tür konular geride kalmalı tartışma olmamalı. Biz bu sandıkta gidip oylarımızı kullanmalıyız, ülkenin kurtulması lazım’ diyor. Kılıçdaroğlu daha önce tartışmayacağız diyordu. Şimdi 6’lı masa, Cumhurbaşkanımız için aday olamaz diyor. Aylardır aday bulamayıp kavgaya tutuşanlar, çareyi mevcut tek adayın yolunu kapatmakta arıyor. Yine milletten umudu kestiler, yine kaybedecekler. Umudunu kaybedince çamura yatan 6’lı masa Cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğine göre, parlamento seçimine bakalım. Bu arada Cumhurbaşkanımıza bir kez daha hayırlı, uğurlu olsun” değerlendirmelerinde bulundu.

“SANDIKTAN UMUDUNU KESENLER KAOSA MI UMUT BAĞLADI?”

14 Mayıs’ın iyi bir tercih olduğunu vurgulayan Tayyar, “14 Mayıs tercihi, çok akıllıca olmuş. CHP’nin bu kadar kolay tongaya düşeceğini tahmin etmiyordum. 27 yıllık CHP iktidarını sonlandırmış DP’nin ‘Yeter, Söz Milletin’ sloganının girmediği tek merkez, CHP Genel Merkeziydi, o da oldu. AK Parti, 73 yıllık hasreti sona erdirdi. Daha önce karşıydılar. Sahada hava değişince Cumhurbaşkanımızın adaylığını tartışmaya açtılar. İlginçtir, eş zamanlı ABD, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Türkiye için terör uyarısı yaptı. Ne o, sandıktan umudunu kesenler kaosa mı umut bağladı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi