Her ayın 02'sinde yeniden toplanmanın yanında Dünya Adıyamanlılar Günü'nde bir araya gelmenin büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı İbrahim Halil Karababa, platform olarak bir araya geldikleri günden vakıf şubesi olarak kuruldukları güne kadar ki sürece değinerek 'Vakıf' müesseselerinin 'İmkânı olanla ihtiyacı olanlar arasında bir köprü' olarak atalarımızdan miras kaldığını ve kendilerinin de bu şuurla çalıştıklarını, kısa sürede resmî sürecin tamamlanıp başta üniversite öğrencileri olmak üzere ihtiyaç sahibi hemşehrilerimize burs tahsis etmeleri noktasında oldukça önemli bir yol katettiklerini ifade etti. Karababa, platformun şubeleşmesi aşamasında kendilerinden desteklerini esirgemeyen Adıyamanlılar Vakfı Genel Başkanı Sayın Ömer Özkartal ve Prof. Dr. Mahmut Çınar başta olmak üzere, bu süreçte büyük bir azim ve kararlılıkla gayret eden yönetim kademesine ve bütün platform üyelerine tüm Adıyamanlılar adına  teşekkür etti.

Karababa, Adıyamanlılar Vakfı'nın, ülkemizin eğitim ve kültür dünyasına katkı sağlamayı amaç edindiğini dile getirerek, 1996 yılından beri çeşitli eğitimsel ve kültürel etkinlikler vasıtasıyla ülkesine ve milletine hizmet etmeyi kendisine görev edinmiş olan ve genel merkezi İstanbul'da bulunan Adıyamanlılar Vakfı'nın, ülke ve millet sevgisi bilinci ve sorumluluğu içerisinde çalışmalarını tüm gücüyle sürdürdüğünü, Gaziantep'te de varlık göstermelerinin, hemşehrilerimizin bir arada bulunmalarının, hem doğduğumuz hem doyduğumuz bu iki şehre bu vesileyle hizmet etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Vakıf üyeleri, başta öğrenci bursları olmak üzere çalışmalarına hız verdiklerini ve yeni üyelerin de katılımıyla daha da güçlenerek bu önemli süreçte daha aktif bir şekilde rol alan bir STK olmayı hedeflediklerini ifade ettiler. Adıyamanlılar Vakfı Gaziantep Şubesi üyeleri karşılıklı yardım ve dayanışma prensibiyle birlik ve beraberlik ruhuyla hareket ettiklerini ve bu yolla ülkemizdeki barış ve huzur iklimine değer katmayı temel gaye olarak belirlediklerini dile getirdiler.

Geleneksel aylık Gaziantep Adıyamanlılar toplantısı, Adıyaman'ın vazgeçilmez yöresel lezzeti olan çiğ köfte ikramının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi