Sarımsak tedavisi nedir?

Sarımsak turşusu, limon ve sarımsağın belirli miktarlarda karıştırılıp bekletilmesiyle yapılan bir turşudur. Limon ve sarımsak doğal şifa kaynakları olarak bilinir. Sarımsak ilacı tamamen doğal yöntemler kullanılarak hazırlanmaktadır ve çoğu hastalığın tedavisinde bilinen yöntemlerden biridir.

Sarımsak İlacı Nasıl Yapılır?

Evde sarımsak yapmak kolay ve zahmetsizdir. İhtiyacınız olan malzemeler azdır ve hemen hemen her evde bulunabilir. Sarımsak turşusu yapma yöntemi, preparatın miktarına bağlı olarak değişir. Öncelikle 1 litre saf limon suyuna ihtiyacınız var. İçine 20 diş sarımsak koyun. Hazırlanan karışımın dinlenmesi için ideal şartlarda cam saklama şişesinde kullanılması tavsiye edilir. Sarımsak turşusu şu şekilde hazırlanır;

Haberler devam ediyor
Küçük İşletme %50 Devlet Teşvik Yemek Kartı
Biletler Restoran Yemek Kartı
Kanal temizliği düşündüğünüzden daha kolay olabilir.
Kanal Temizleme | Arama Ağı Reklamları

-20 diş sarımsağı soyun, yıkamanıza gerek yok.
- Sarımsakları havanda suyu çıkana kadar ezin.
-Ezilmiş sarımsağı cam bir kavanoza koyun.
- Sarımsakların üzerine 1 litre saf limon suyunu sıkın.
- Karışımı verimli bir şekilde hazırlamak için limonları ışıktan uzak tutabilirsiniz.
- Limonları çekirdekleriyle birlikte ekleyip kavanozun kapağını sıkın.
- Kavanozu ışıktan koruyacak şekilde sarın ve işlem tamamlanır.
Optimum kürlenme için kürleme karışımının 25 gün boyunca çalkalanması gerekir. 25 gün boyunca kürlenen ürün ışığa maruz bırakılmamalı, hava ile temas etmemelidir ve kapağı açılmamalıdır.

Sarımsak tedavisinin faydaları nelerdir?

Sarımsak terapisinin faydaları çoktur. Bu tedavi denildiğinde akla gelen ilk şey damar hastalıklarını tamamen ortadan kaldırmasıdır. İyi hazırlanmış bir sarımsak ilacı, kan damarlarındaki sertliği, şişliği, tıkanıklığı ve benzeri durumları giderebilir. Kolesterolü etkiler ve düzenler.

Ayrıca vücuttaki gereksiz ve istenmeyen yağları hızla yakar. Kilo vermek isteyenler öncelikle bunu tercih edebilir. Alerjenlerle savaşarak bağışıklık sistemini hazırlar. Gereksiz toksinleri ve zararlı mikroorganizmaları vücuttan uzaklaştırır. Kan şekeri seviyesini dengeler ve kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olur.